Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεκαπενθήμερο-«φωτιά» για τον Ολυμπιακό

Δεκαπενθήμερο-«φωτιά» για τον Ολυμπιακό

Τρεις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Αταλάντα (17/2) για το Europa League, ο Ολυμπιακός θα δώσει ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (13/2), ενώ πριν τη ρεβάνς (24/2) με τους Ιταλούς οι Ερυθρόλευκοι θα ταξιδέψουν στον Βόλο (20/2).

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έκλεισε ιδανικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, καθώς με τη νίκη που πέτυχε κόντρα στον Αρη αύξησε στους 8 βαθμούς τη διαφορά από την ΑΕΚ, αλλά σε καμία περίπτωση ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει να δει τους παίκτες του να χαλαρώνουν.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών μετά το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς, στις οποίες ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του δεν  κοιτάζουν τι γίνεται πίσω τους, αλλά παραμένουν συγκεντρωμένοι στους στόχους τους.

Να κατακτήσουν το νταμπλ στην Ελλάδα και να κάνουν μια καλή πορεία στο Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι πάντα στοχεύουν ψηλά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, με τον Μαρτίνς και τους παίκτες του τα τελευταία χρόνια να έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές χαράς και περηφάνιας στον κόσμο του πειραϊκού συλλόγου, με τις μεγάλες νίκες που έχουν πετύχει στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία και για μια ακόμα χρονιά θα αγωνίζεται στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο. Οι πρωταθλητές, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν σε έναν δύσκολο όμιλο, προκρίθηκαν ως δεύτεροι πίσω από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και στον έξτρα γύρο του Europa League θα παίξουν με την Αταλάντα, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στους «16» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του Ολυμπιακού μία από τις καλύτερες ομάδες της Ιταλίας, η οποία έχει ρόστερ που ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια ευρώ σε αξία. Την ίδια ώρα που το ρόστερ του Ολυμπιακού κοστολογείται στα 113 εκατομμύρια ευρώ. Μια ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη άνοδο στο ranking της UEFA τα τελευταία χρόνια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πέδρο Μαρτίνς, στις δηλώσεις του για την κλήρωση των Πειραιωτών. «Είναι η ομάδα που περισσότερο από όλες έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια στο ranking της UEFA, ενώ στην Ιταλία πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια είναι η ομάδα που εξελίσσεται περισσότερο στην Ιταλία και είναι πολύ δυνατή», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στο Μπέργκαμο στις 17 Φεβρουαρίου, ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί μια βδομάδα αργότερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» (24/2). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν την πρώτη μάχη με την ιταλική ομάδα τέσσερις ημέρες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ (13/2) στο Καραϊσκάκη, για την 23η αγωνιστική της Superleague, ενώ μετά το παιχνίδι στο Μπέργκαμο θα ταξιδέψουν στον Βόλο (20/02) για το ματς με την τοπική ομάδα, για την 24η αγωνιστική της Superleague.

Στη συνέχεια θα υποδεχθούν την Αταλάντα στο φαληρικό γήπεδο στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ τρεις μέρες μετά θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον ΟΦΗ, για την 25η αγωνιστική. Πέντε παιχνίδια σε διάστημα 14 ημέρων, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει δύο φορές την Αταλάντα, να αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Βόλο και εντός με ΑΕΚ και ΟΦΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πειραιωτών το διάστημα που θα παίξουν με την Αταλάντα:

13/02/2022: Ολυμπιακός – ΑΕΚ
17/02/2022: Αταλάντα – Ολυμπιακός
20/02/2022: Βόλος – Ολυμπιακός
24/02/2022: Ολυμπιακός – Αταλάντα
27/02/2022: Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ντέρμπι με την ΑΕΚ (13/02, 19:30) είναι το μοναδικό που θα δώσει εντός έδρας ο Ολυμπιακός στον δεύτερο γύρο της Superleague, αφού το αντίστοιχο με Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο στις 16/1 (19:30, 18η αγωνιστική), ενώ το ματς με τον ΠΑΟΚ θα γίνει στην Τούμπα στις 30/1 (19:30, 20η αγωνιστική).

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024