Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σισέ και τα 7-8 γκολ κάθε χρόνο

Ο Σισέ και τα 7-8 γκολ κάθε χρόνο

Όταν μια ομάδα βρίσκει γκολ από τους στόπερ της μετά από κόρνερ και φάουλ, τότε όλα γίνονται πιο απλά γιατί δεν περιμένει το γκολ μόνο από τους επιθετικούς.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Άρη με 1-0 και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία της ΑΕΚ στη Τρίπολη το βράδυ του Σαββάτου.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν με το γκολ του Σισέ ν’ αυξήσουν την διαφορά τους από την Ένωση στους οκτώ βαθμούς και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως το παιχνίδι των  ερυθρόλευκων με τους κιτρινόμαυρους για τον δεύτερο γύρο είναι στο Καραϊσκάκη.

Μεγάλη υπόθεση βεβαίως και αυτό.

Οι πρωταθλητές κατάφεραν λοιπόν μετά το ματς της Πέμπτης με την Αντβέρπ να πάρουν το τρίποντο κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ.

Όπως επίσης μετράει πολύ το ότι ο Ολυμπιακός βρίσκει γκολ από το κεφάλι του Σισέ, ειδικά σε ματς που δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα οι επιθετικοί.

Το στοιχείο όμως που πρέπει να έχει στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός και κυρίως στην έναρξη του αγώνα είναι η πίεση του αντιπάλου.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με μεγάλη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο και σε εφτά λεπτά κατάφεραν να δημιουργήσουν τρεις φάσεις για γκολ.

Η πίεση απέφερε «καρπούς» και έτσι πρέπει να μπαίνει από το πρώτο λεπτό στα παιχνίδια του, ειδικά στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ότι ήταν αποφασισμένοι να ψάξουν γρήγορα το γκολ και να μην αφήσουν να περάσει ο χρόνος.

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού στο γήπεδο του και οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά έκαναν αυτό που έπρεπε για να σκοράρουν.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έχοντας μια εξαιρετική διαφορά από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι είναι στο + 8 από την Ένωση και στο +13 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης κι αυτή η διαφορά δίνει «αέρα» τίτλου στους πρωταθλητές.

Όταν μάλιστα ο Ολυμπιακός έχει τέτοιες διαφορές ξέρει πώς να τις αυξήσει και όχι απλά να της διατηρήσει.

Πάμε όμως και στον σκόρερ των πειραιωτών στο χθεσινό παιχνίδι, τον Πάπε Σισέ. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τονίσουμε το εντυπωσιακό άλμα του κεντρικού αμυντικού των ερυθρόλευκων.

Ο διεθνής στόπερ έχει το ύψος για να σκοράρει από στατικές φάσεις και σέντρες όπως έγινε και στο Ηράκλειο στο ματς με τον ΟΦΗ.

Κι όταν μια ομάδα βρίσκει γκολ από τους στόπερ της μετά από κόρνερ και φάουλ, τότε όλα γίνονται πιο απλά γιατί δεν περιμένει το γκολ μόνο από τους επιθετικούς.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Σισέ «καθάρισε» έξι βαθμούς – χρυσάφι στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Άρη.

Έξι βαθμοί σε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια.

Ο Σισέ με το ύψος που έχει πρέπει να κάνει 7-8 γκολ σε κάθε πρωτάθλημα χωρίς καμιά υπερβολή. Αν αναλογιστεί κάποιος τις στατικές φάσεις που εκτελούν οι ερυθρόλευκοι στην Σούπερ Λίγκα, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο στόπερ των πρωταθλητών πρέπει να είναι μια συνεχής «απειλή» για τις εστίες των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Όπως έγινε στο ματς με τον Άρη, με την άπιαστη κεφαλιά του διεθνούς αμυντικού.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024