Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζούλιαν Ασάνζ - Φέρεται να υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό στη βρετανική φυλακή όπου κρατείται

Τζούλιαν Ασάνζ – Φέρεται να υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό στη βρετανική φυλακή όπου κρατείται

Το περιστατικό, όπως αποκάλυψε η αρραβωνιαστικιά του, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ομιλίας μέσω βίντεο στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου

Ο κρατούμενος Τζούλιαν Ασάνζ, ο 50χρονος ιδρυτής της αποκαλυπτικής πλατφόρμας WikiLeaks, φέρεται να υπέστη τον Οκτώβριο ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας.

Το σχετικό δημοσίευμα της Mail on Sunday αναφέρει ότι ο Ασάνζ υπέστη το εγκεφαλικό στις 27 Οκτωβρίου, στη βρετανική φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς, όπου κρατείται από το 2019.

Το περιστατικό, όπως αποκάλυψε η αρραβωνιαστικιά του, Στέλα Μόρις, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ομιλίας μέσω βίντεο στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, το οποίο εξετάζει την έφεση που είχε καταθέσει η Ουάσινγκτον ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση για τη μη έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε η Μόρις, με την οποία ο Ασάνζ έχει αποκτήσει δύο παιδιά, μετά το παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο έπεσε το δεξί βλέφαρό του και προέκυψαν προβλήματα μνήμης και ενδείξεις νευρολογικής βλάβης.

Έκτοτε, σύμφωνα με την εφημερίδα, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Η Μόρις ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα ότι «ο Τζούλιαν παλεύει και φοβάμαι ότι αυτό το μικροεγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να είναι προάγγελος μιας πιο σοβαρής κατάστασης».

Η αποκάλυψη αυτή για την κατάσταση της υγείας του Ασάνζ έγινε αφού οι ΗΠΑ κέρδισαν την έφεσή τους για την έκδοσή του, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε την Παρασκευή να ακυρώσει την απόφαση προηγούμενου δικαστηρίου.

Ο Ασάνζ πρόκειται να ασκήσει έφεση.

Ο κρατούμενος στη Βρετανία Ασάνζ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 175 ετών εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ και κριθεί ασφαλώς ένοχος.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές Αρχές κατηγορούν τον Ασάνζ για 18 εγκλήματα σε σχέση με τη δημοσίευση από το WikiLeaks περισσότερων από 700.000 απόρρητων εγγράφων για τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, κυρίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024