Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων ενάντια στη φτώχεια

Τουρκία – Χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων ενάντια στη φτώχεια

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Τουρκία, με τα συνδικάτα να διεκδικούν αύξηση του βασικού μισθού προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις με χιλιάδες να διαδηλώνουν σήμερα ενάντια στην ακρίβεια και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης. Ειδικότερα πάνω από 5.000 διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων.

Στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από τα κυριότερα συνδικάτα, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την κατρακύλα της τουρκικής λίρας και για τον πληθωρισμό που έφθανε το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 21,31% σε ετήσια βάση, δεδομένα που αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για πληθωρισμό κοντά στο 58%.

Μην κοροϊδεύετε την ευφυΐα της εργατικής τάξης

«Φτωχαίνουμε κάθε μέρα και περισσότερο, όμως όλα πάνε καλά σύμφωνα με τους κυρίους που διευθύνουν τη χώρα. Λέμε ότι δεν μπορούμε πια να καλύψουμε τις ανάγκες μας, το TUIK προσποιείται ότι ο πληθωρισμός είναι μόνο 21%. (…) Μην κοροϊδεύετε την ευφυΐα της εργατικής τάξης!», τόνισε η Αρζού Τσερκέζογλου, πρόεδρος της DISK (Συνομοσπονδία Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων) σε ομιλία της στη διάρκεια της διαδήλωσης.

«Δεν έχουμε πια τα μέσα για να φροντίσουμε σωστά την οικογένειά μας. (…) Δεν τα βγάζουμε πέρα πια», λέει η Σιμπέλ Τσιλίκ, μια εργαζόμενη σε εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων που ήρθε να διαδηλώσει.

Τα αιτήματα

Οι διαδηλωτές ζήτησαν κυρίως την αύξηση του καθαρού κατώτατου μισθού, που είναι αυτή τη στιγμή 2.825 λίρες (179 ευρώ), στις 5.200 λίρες (331 ευρώ).

Δεν έλειψαν επίσης συνθήματα που ζητούσαν παραίτηση της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει επειδή, για να γεμίσει τις τσέπες της, αδειάζει τις δικές μας. Γι’ αυτό είμαστε στο δρόμο, για να πούμε φτάνει πια», είπε η Φατμά, εργαζόμενη στο δήμο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024