Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Εξανεμίζονται τα εκλογικά ποσοστά του Ερντογάν εν μέσω κρίσης - Τι δείχνει δημοσκόπηση

Τουρκία – Εξανεμίζονται τα εκλογικά ποσοστά του Ερντογάν εν μέσω κρίσης – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Το 64,7% των ερωτηθέντων θεωρεί πως εάν την επόμενη Κυριακή διεξαχθούν εκλογές, νικητής θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης

Την συνεχή πτώση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος του Ερντογάν, αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία, που βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση.

Το κόστος ζωής είναι αβάσταχτο για την συντριπτική πλειοψηφία των τούρκων πολιτών που δηλώνουν ότι δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, ενώ σε περίπτωση εκλογών, σαν νικητή «βλέπουν» κόμμα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα tourkikanea, που επικαλούνται δημοσκόπηση  της εταιρείας Γιονεϊλέμ, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών  η Εθνική Συμμαχία της αντιπολίτευσης θα αποσπούσε το 40,2% των ψήφων και η Προεδρική Συμμαχία υπό τον Ερντογάν 32,5%.

Παράλληλα το 64,7% των ερωτηθέντων θεωρεί πως εάν την επόμενη Κυριακή διεξαχθούν εκλογές, νικητής θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ενώ το 57,9% θέλει διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Χωρίς να κατανεμηθούν οι αναποφάσιστοι, το αντιπολιτευόμενο CHP προηγείται με 25,6% έναντι 24,3% που συγκεντρώνει το AKP του Ερντογάν.

Πάνω από τους μισούς Τούρκους δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, το 52,5% δήλωσε πως τον προηγούμενο μήνα δεν πλήρωσε κάποιο λογαριασμό ή δεν μπόρεσε να καλύψει μία βασική ανάγκη, ενώ στο 46% των σπιτιών υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο αναζητεί δουλειά και είναι άνεργος.

Ενδεικτικό της ανέχειας που επικρατεί στη γειτονική χώρα, είναι βίντεο που έγινε viral στα social media, όπου μικροπωλητής λαϊκής αγοράς, δείχνει ένα μισοκομμένο λάχανο, λέγοντας πως νωρίτερα κατάφερε και πούλησε το 1/4. «Πριν από λίγο πελάτης αγόρασε 1/4 του λάχανου, το μισό του μισού δηλαδή. Αν υπάρχουν κάποιοι που ακόμη λένε πως η οικονομία πάει καλά, ας πετάξουν τα γυαλιά τους και ας κοιτάξουν λίγο γύρω τους», ανέφερε.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024