Χρουσός για εμβόλιο σε παιδιά – Χορηγείται το 1/3 της δόσης σε σχέση με τους ενήλικες
Στις 15 Δεκεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών
Μπορεί ο κοροναϊός να απειλεί περισσότερο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ωστόσο δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου μικρά παιδιά νοσούν σοβαρά.
Στις 15 Δεκεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών. Αρκετοί γονείς ρωτούν ειδικούς και παιδιάτρους σχετικά με το πόσο ασφαλή είναι εμβόλια γι΄ αυτές τις ηλικίες.
Για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, που ξεκινάει από τις 15 Δεκεμβρίου, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού Γιώργος Χρούσος.
Διαβάστε επίσης: Εμβολιασμοί παιδιών 5-11: Ξεπέρασαν τις 20.000 τα ραντεβού
Το σύνδρομο MIS-C
Ο καθηγητής τόνισε ότι όλα τα παιδιά και κυρίως ηλικίας 5-11 ετών πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς πέρα από το να νοσήσουν κινδυνεύουν να εμφανίσουν και το σύνδρομο MIS-C.
Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα επικίνδυνο σύνδρομο (Πολυσυστηματικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο, έχει κλινικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν και με τη νόσο Kawasaki και το Σύνδρομο Τοξικού Shock), που εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και πιάνει τα αγγεία, ακόμα και αυτά της καρδιάς. Το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται περισσότερο σε παιδιά κάτω των 12 ετών.
Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Χρούσος είπε ότι στα παιδιά χορηγείται το 1/3 της δόσης από αυτό που λαμβάνει ο ενήλικας και είναι αβλαβή.
Αντιδρούν καλύτερα στο εμβόλιο
Ανέφερε, μάλιστα, ότι τα παιδιά αντιδρούν πολύ καλύτερα στο εμβόλιο, κάνουν πολλά αντισώματα που διαρκούν περισσότερο και μπορεί να μη χρειαστεί δεύτερη δόση.
Επεσήμανε, επίσης, ότι τα mRNA είναι πολύ καλύτερα από τα παλιά εμβόλια. Όπως εξήγησε, το mRNA «κάθεται» μέσα στον οργανισμό για 10 λεπτά μόνο. Μπαίνει στο κυτταρόπλασμα, παράγει την πρωτεΐνη για την καταπολέμηση του ιού και εξαφανίζεται.
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
- Οι Μπέκαμ κάνουν χοντρό ταμείο – Αποκαλύφθηκε η τεράστια περιουσία του Ντέιβιντ και της Βικτόρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442