Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον ανακριτή οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Τα «γυρίζουν» οι υποστηρικτές τους

Στον ανακριτή οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Τα «γυρίζουν» οι υποστηρικτές τους

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κοροναϊό και γι' αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Κατερίνης προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή πέρασαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, οι 11 συλληφθέντες -οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»– που κατηγορούνται ότι πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου, τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στο Α.Τ. της περιοχής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κοροναϊό και γι’ αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Η άφιξή του στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης

Διαβάστε επίσης: 

 Τα «γυρνάνε» οι οπαδοί τους

Έξω από το δικαστήριο, έδωσαν το «παρών» υποστηρικτές των συλληφθέντων, με μια εξ αυτών να προβαίνει σε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες.

Η ίδια ακούγεται να λέει ότι «οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου ζήτησαν τη βοήθεια των θεματοφυλάκων, γιατί αναγκάζουν τα παιδιά να κάνουν τεστ που είναι αντισυνταγματικό».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι από τους 11 συλληφθέντες, μόνο οι δύο ανήκουν στους θεματοφύλακες κι αυτό γιατί οι… αγανακτισμένοι γονείς το ζήτησαν.

Επιμένουν στην άποψη ότι είναι αντισυνταγματικά αυτά στα οποία υποβάλλονται τα παιδιά, ενώ σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι μεταξύ των θεματοφυλάκων είναι και ένας αστυνομικός και η ίδια γυναίκα που έκανε τις παραπάνω δηλώσεις λέει για εκείνον ότι ξέρει τους νόμους και πήγε να βοηθήσει τους γονείς.

Σε άλλο σημείο, μια ακόμα γυναίκα υποστηρίκτρια των θεματοφυλάκων δήλωσε πως «όλοι αναρωτιούνται γιατί το έκαναν αυτό, ότι είναι φασίστες, αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε τι κρύβεται από πίσω, πόσο βίαιος ήταν ο διευθυντής και οι συνάδελφοί του».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024