Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη κουβέντα Μητσοτάκη - Ιερώνυμου πριν την Ιερά Σύνοδο της Δευτέρας

Πρώτη κουβέντα Μητσοτάκη – Ιερώνυμου πριν την Ιερά Σύνοδο της Δευτέρας

Η σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου ήταν μια προπαρασκευαστική συνάντηση ενόψει της επίσκεψης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Μία πρώτη κουβέντα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία και θα συμμετάσχει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, παρουσία και της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί και η πορεία των εμβολιασμών.

Τι συζήτησαν…

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν’ όψει της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στους ναούς, εν’ όψει των Χριστουγέννων θα ζητήσει από τους Ιεράρχες την ευλαβική… τήρηση των μέτρων, κάτι το οποίο επεσήμανε και στην σημερινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

Επίσης ο πρωθυπουργός ζήτησε για ακόμη μία φορά τη συνεργασία και τη στήριξη της εκκλησίας στην αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα ζητήσει να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς.

Άλλωστε δεν λίγες οι περιπτώσεις μητροπολιτών που, όχι απλώς εκφράζουν αντιεπιστημονικές απόψεις για την πανδημία, αλλά καταστρατηγούν και τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Κοσμάς, μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό, ο οποίος το Πάσχα δεν είχε τηρήσει τα μέτρα για τις ακολουθίες των ημερών, μαζί με τον μητροπολίτη Κυθήρων, εξ ου και αμφότεροι παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, παρέδωσε ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό με τα εκκρεμή ζητήματα που άπτονται των σχέσεων πολιτείας και εκκλησίας, όπως π.χ τα κενά στις οργανικές θέσεις κληρικών, αλλά και ζητήματα που δεν έχουν προχωρήσει, λόγω συναρμοδιότητας άλλων υπουργείων.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024