Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης - Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ - Μεγάφωνο χυδαίων fake news ο ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης – Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ – Μεγάφωνο χυδαίων fake news ο ΣΥΡΙΖΑ

«Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ουραγό τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν περιμένω τίποτα» από την Κουμουνδούρου

Μηνύματα προς το ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της εκλογή του νέου πρόεδρου του, αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ελπίζω να ακούσω προτάσεις από το τρίτο κόμμα

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην μεταφορά του συνεδρίου της ΝΔ λόγω πανδημίας αλλά και την εκλογή των κομματικών οργάνων μέσω ψηφοφορίας από την βάση χαιρέτισε με ενθουσιασμό τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

«Θέλουμε τον παλμό των ανθρώπων της ΝΔ για να δίνουν το ρυθμό της πολιτική της κυβέρνησής μας. Επιλέγουμε τις ανοιχτές διαδικασίες που ταιριάζουν στα ανοιχτά μυαλά. Βλέπω ότι στον ίδιο δρόμο κινείται το ΚΙΝΑΛ» τόνισε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας υγεία για τη Δημοκρατία τη δημοκρατία στα κόμματα.

«Η κυβέρνηση αναζητά προτάσεις από την αντιπολίτευση» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ελπίζω να τις ακούσω από το τρίτο κόμμα της βουλής».

«Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ουραγό τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν περιμένω τίποτα» από την Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ότι φοβάται να προσφύγει στην εσωκομματική του βάση. «Μια παράταξη που αυτοαποκαλείται λαϊκή αρνείται να εκλέξει αρχηγό από το λαό» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «παράδοξο» και χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ μια παράταξη «αραχνιασμένη».

Διαβάστε επίσης: ΝΔ – Εκλέγει το νέο της γραμματέα – Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Η επόμενη ημέρα – Οι τοποθετήσεις και τα υπονοούμενα των παλαιών στελεχών

Εσωτερική ακινησία στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η δημόσια καταστροφολογία που εκτοξεύει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται από την εσωτερική του ακινησία, την αμηχανία του στην πανδημία και τη δειλία του». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα του οποίου ο πρόεδρός του δεν θέλει να αξιολογηθεί από τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

Στην κατεύθυνση αυτή με αφορμή τις καταγγελίες και το θόρυβο για τις VIP ΜΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «γίνεται μεγάφωνο για τα πιο χυδαία fake news που προσβάλλουν τους υγειονομικούς που δίνουν έναν σκληρό αγώνα».

Καθρέφτης

«Η επιλογή του τρόπου λειτουργίας ενός κόμματος είναι μέρος της κοσμοθεωρίας του κόμματος. Είναι καθρέφτης που δείχνει ποιος είναι προοδευτικός. Προοδευτική είναι η ΝΔ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο τι είναι πρόοδος και προοδευτική πολιτική υπερασπιζόμενος από αυτή την σκοπιά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ την τελευταία διετία.

Η ΝΔ εκλέχτηκε για να ανατάξει τη χώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παρακαταθήκες της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ περί του ότι ως παράταξη στέκεται πέρα και πάνω από τις ετικέτες του κέντρου, της αριστεράς και της δεξιάς, λέγοντας ότι «από την παράδοση συντηρούμε μόνο όσα αποδείχτηκαν σωστά».

«Δεν επαναλαμβάνω λόγια του χτες, περιγράφω την ουσία της πολιτική μας δράσης» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι χάρη σ’ αυτή διευρύναμε την επιρροή μας πέραν κομματικών τειχών, στερώντας οξυγόνο από τους πολιτικούς αντιπάλους μας και τους διχασμούς πείθοντας ότι είμαστε η παράταξη όλων των Ελλήνων.

Στους 71 μήνες που ηγούμαι της ΝΔ άλλαξε η παράταξη και στους 29 μήνες που είναι στη διακυβέρνηση αλλάζει πρόσωπο και η πατρίδα. Η Ελλάδα άφησε πίσω το ψέμα, την κοινωνική συννεφιά και την καθήλωση. Πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και σε όλα τα διεθνή μέτωπα, ανέφερε ο πρωθυπουργός ζητώντας από τα στελέχη της ΝΔ να προβάλλουν στην κοινωνία την πολιτική της και στο πλαίσιο αυτό ο άσκησε και κριτική προς τα στελέχη της ΝΔ ότι «δεν το προβάλλουμε πολλές φορές σωστά».

«Η ΝΔ δεν ανέλαβε απλώς για να διορθώσει λάθη του παρελθόντος, αλλά για να ανατάξει τη χώρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και αναφερόμενος στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής τόνισε ότι η κυβέρνηση συνδύαζε τη θωράκιση της δημόσιας υγείας με τη στήριξη της οικονομίας, δεν άφησε την επικραιότητα να αλλάξει τη στρατηγική επιλογή των μεταρρυθμίσων, ενώ έκανε ειδική μνεία στην αμυντική και εξωτερική πολιτική, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «αντί για πλάτη έβαζε τρικλοποδιές».

Οπισθοδρομική κομπανία ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι προοδευτικός είναι μόνο ο φιλελευθερισμός και κατηγόρησε την Αριστερά ότι «όσοι επιμένουν στις λογικές ενός κράτους δεσμώτη δεν έχουν σχέση με την πρόοδο».

«Μπορεί στην ταμπέλα τους να γράφουν προοδευτική συμμαχία όμως στην ουσία είναι οπισθοδρομική κομπανία» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «η καταστροφολογία και η επιθετική κακοφωνία των αντιπάλων μας θα ενταθεί και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις».

Έμειναν μόλις… 18 μήνες ως τις εκλογές

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αν και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να είναι παρόντα σε κάθε χώρο εργασίας, γειτονιάς και σε κάθε παρέα καθώς «αν το σκεφτείτε λίγος χρόνος μένει ακόμα ως τις εκλογές. Μόλις 18 μήνες. Σε αυτούς τους μήνες πρέπει να ενταθούν οι δράσεις μας».

Μήνυμα ανανέωσης η εκλογή Μαρινάκη

Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη που εκλέχτηκε δια βοής καθώς ήταν ο μόνος υποψήφιος για τη διαδοχή του απερχόμενου γραμματέα κ. Στεργίου, τονίζοντας ότι η επιλογή του κ. Μαρινάκη που προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ αποτελεί μια «πνοή ανανέωσης στον κομματικό μας κορμό».

«Βαδίζοντας στο 14ο συνέδριο έχουμε στείλει ένα μήνυμα ανανέωσης στο πρόσωπο του νέου μας γραμματέα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024