Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν - Μίλησε για παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας από τους Ελληνοκύπριους με την έγκριση ερευνών στο «τεμάχιο 5»

Ερντογάν – Μίλησε για παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας από τους Ελληνοκύπριους με την έγκριση ερευνών στο «τεμάχιο 5»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα μετά το ταξίδι του στο Κατάρ.

Σε νέες δηλώσεις κατά της Κύπρου προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ενημέρωσης των Τούρκων δημοσιογράφων για το ταξίδι που έκανε στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος ερωτήθηκε για την έγκριση που έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου στην αδειοδότηση έρευνας στο τεμάχιο 5 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Petroleum.

«Αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Δηλώσαμε ότι αυτό το μονομερές βήμα της ελληνοκυπριακής διοίκησης της Νότιας Κύπρου, αγνοεί τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων. Κι αυτό συμβαίνει, επειδή ένα μέρος της συγκεκριμένης περιοχής αδειών παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.

Προχωρήσαμε σε μια υπενθύμιση για αυτό το θέμα, εκφράσαμε και την λύπη μας. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών θα παρακολουθεί της εξελίξεις στο θέμα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024