Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - «Παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική» λέει ο Θωμαΐδης - Τι είπε ο Βατόπουλος για τον εμβολιασμό παιδιών

Κοροναϊός – «Παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική» λέει ο Θωμαΐδης – Τι είπε ο Βατόπουλος για τον εμβολιασμό παιδιών

Σε ότι αφορά την εορταστική περίοδο και τους φόβους για διασπορά του κοροναϊού, ο κ. Θωμαΐδης είπε «έχουμε αρκετά όπλα: το εμβόλιο, τα αυξημένα τεστ, τις μάσκες και τις αποστάσεις.

Στην παρατήρηση ότι το ιικό φορτίο στην Αττική, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, προχώρησε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

«Φαίνεται μια σταδιακή ύφεση στο ιικό φορτίο στις περισσότερες περιοχές, όμως το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό σε πολλές περιοχές, όπως στην Αττική που χθες είχαμε πάνω από 2.000 κρούσματα σε σύνολο 7.000 κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και την εμβολιαστική διαδικασία, τόνισε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου, «καλύπτει και το στέλεχος Δέλτα, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για την Όμικρον. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος, σε μια εβδομάδα αναπτύσσονται αντισώματα που μας προστατεύουν».

Σε ότι αφορά την εορταστική περίοδο και τους φόβους για διασπορά του κοροναϊού, ο κ. Θωμαΐδης είπε «έχουμε αρκετά όπλα: το εμβόλιο, τα αυξημένα τεστ, τις μάσκες και τις αποστάσεις. Αν αυτά γίνονται, δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει κάποια μεγάλη αύξηση στα κρούσματα λόγω των δύο Κυριακών που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ή της περιόδου των Εορτών».

Βατόπουλος: Τα εμβόλια «πιάνουν» την Όμικρον – Τι είπε για τον εμβολιασμό παιδιώμ

Από την πλευρά του,  ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε πως «τα παιδιά είναι ο κλασσικός πληθυσμός που κάνει πολλά εμβόλια. Το εμβόλιο είναι πλέον δοκιμασμένο με εκατομμύρια δόσεις σε ενήλικες και έχουν γίνει οι κατάλληλες δοκιμές, ώστε να μπορεί να χορηγηθεί στα παιδιά».

«Φαίνεται πως τα εμβόλια «πιάνουν» την μετάλλαξη Όμικρον, η οποία διασπείρεται πολύ πιο εύκολα, προκαλεί πολλά κρούσματα και αναλογικά πολλά περισσότερα βαριά περιστατικά, για αυτό εντείνεται η προσπάθεια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Ακόμη, τόνισε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κάποια μακροχρόνια παρενέργεια από την χορήγηση του εμβολίου για τον κοροναϊό» και έκανε έκκληση στους πολίτες να αξιοποιήσουν την διανομή, αυτήν την εβδομάδα, από τον ΕΟΔΥ ενός δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ώστε να εντοπιστούν κρούσματα κοροναϊού.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024