Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Chanel - Έξαλλοι οι καταναλωτές με το πανάκριβο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο «Eίναι ντροπή»

Chanel – Έξαλλοι οι καταναλωτές με το πανάκριβο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο «Eίναι ντροπή»

Τι απαντά ο διευθυντής του οίκου Chanel μετά την άγρια επίθεση στα social media;

Η πρώτη προσπάθεια της Chanel για ένα ημερολόγιο δεν προκάλεσε την εορταστική ευθυμία που ήλπιζε.

View this post on Instagram

A post shared by @silkshop

Για να γιορτάσει την 100η επέτειο από το άρωμα και το μπουκάλι της, ο πολυτελής οίκος κυκλοφόρησε μια σειρά από αντικείμενα περιορισμένης έκδοσης σε σχήμα του εικονικού μπουκαλιού Νο. 5, συμπεριλαμβανομένου ενός ημερολογίου γεμάτο με «μυστηριώδεις απολαύσεις και εκπλήξεις… με τον τυχερό αριθμό της Gabrielle Chanel».  Αν και το δώρο περιλαμβάνει προϊόντα ομορφιάς Chanel πλήρους μεγέθους, οι πελάτες δεν περίμεναν να βρουν «καλούδια» όπως αυτοκόλλητα και ψεύτικα βραχιόλια στα 27 κουτιά του, δεδομένου ότι η τιμή του είναι 825 δολάρια ΗΠΑ.

Το κιτ τράβηξε την προσοχή του κόσμου στα social media, μετά από όχι και τόσο κομψούς χαρακτηρισμούς όπως «απάτη» και «ηλίθιο» από τους χρήστες στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo. Στο TikTok, μια σειρά βίντεο από τη χρήστη Elise Harmon συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές, οδηγώντας τους χρήστες του Διαδικτύου να προειδοποιήσουν τους αγοραστές ότι το δώρο «δεν άξιζε τον κόπο» στις αναρτήσεις της Chanel στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

@eliseharmonWorth the hype? Probably not but it is pretty♬ It’s Beginning to Look a Lot like Christmas – Michael Bublé

@eliseharmonReply to @kellykillahbeebes♬ The Christmas Song (Merry Christmas To You) – Nat King Cole Trio

Η απάντηση της εταιρείας

Ο Μπρούνο Παβλόφσκι, πρόεδρος της Chanel, ανταποκρίθηκε στην περιφρόνηση. «Αυτή η διαμάχη είναι λίγο ντροπή γιατί δεν ήταν αυτό που σκόπευε η Chanel», λέει στο WWD. Προσθέτει ότι η Chanel περίμενε πραγματικά να λάβει θετικές αντιδράσεις από τους πελάτες.

«Προφανώς, βλέπουμε ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί και ως εκ τούτου, στο μέλλον, θα είμαστε σίγουρα πολύ πιο προσεκτικοί», υπόσχεται το στέλεχος της Chanel.

Block by Chanel;

Η Chanel απέρριψε επίσης έναν ισχυρισμό της TikToker λέγοντας ότι η μάρκα την έχει «μπλοκάρει» στο TikTok. Διευκρινίζει ότι, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν είναι ενεργή στο TikTok και δεν έχει ανεβάσει ούτε ένα βίντεο, η Harmon «φυσικά» θα ανακάλυπτε ότι δεν υπάρχει «κανένας συνδρομητής και καμία συνδρομή» στη σελίδα, όπως και οποιοσδήποτε άλλος αναζητά τον επίσημο λογαριασμό του οίκου Chanel στο TikTok.

Προς περαιτέρω υπεράσπιση του προϊόντος ειδικής έκδοσης, ο πρόεδρος εξηγεί ότι η Chanel κατέβαλε προσπάθεια να χρησιμοποιήσει πιο βιώσιμα υλικά για το έργο.

Παρόλα αυτά, η Chanel θα είναι πιο προσεκτική την επόμενη φορά.

«Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να προωθήσουμε τα προϊόντα μας και να μην πυροδοτήσουμε καμία αντιπαράθεση, και ακόμη λιγότερο να δημιουργήσουμε απογοητεύσεις ή να στείλουμε λάθος μηνύματα», καταλήγει ο Pavlovsky.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024