Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκατάσταση που τιμά το φυσικό πλούτο και την κουλτούρα της Γροιλανδίας από τον Konstantin Ikonomidis

Εγκατάσταση που τιμά το φυσικό πλούτο και την κουλτούρα της Γροιλανδίας από τον Konstantin Ikonomidis

Η ομάδα των σχεδιαστών επέλεξε με προσοχή την τοποθεσία· εκεί όπου συναντιούνται δύο φιορντ στην ανατολική άκρη των λόφων

Μια ποιητική χειρονομία αναγνώρισης του φυσικού τοπίου και της πλούσιας ιστορίας, του μοναδικού χαρακτήρα της κουλτούρας της Γροιλανδίας και των πνευματικών ευαισθησιών που έχουν τις ρίζες τους στον οικισμό Sarfannguit είναι η εγκατάσταση «Qaammat Fjeld Pavilion» που σχεδίασε και υλοποίησε ο Σουηδός αρχιτέκτονας Konstantin Ikonomidis.

Ο ιδρυτής του γραφείου Konstantin Arkitekter αποφοίτησε το 2014 από τη Σχολή Αρχιτεκτονικής της Royal Danish Academy of Fine Arts στην Κοπεγχάγη και το 2012 σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του College of Built Environment στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Είχε ρόλο-κλειδί στην εξέλιξη πρωτότυπων οικιών που στόχο έχουν να εμποδίζουν τη μετάδοση ασθενειών που προέρχονται από ελονοσία σε τροπικές περιοχές στην Υποσαχάρια Αφρική. Εδώ και δύο χρόνια υλοποιεί ένα πρότζεκτ για λογαριασμό του Μνημείου Παγκόσμιας Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ Aasivissuit – Nipisat στη Γροιλανδία και το Pavilion σχεδιάστηκε για να εξυμνήσει και προωθήσει την άυλη πολιτιστική κληρονομιά των Ινουΐτ και την παραδοσιακή γνώση του περιβάλλοντος.

Η ομάδα των σχεδιαστών επέλεξε με προσοχή την τοποθεσία· εκεί όπου συναντιούνται δύο φιορντ στην ανατολική άκρη των λόφων. Αναζητούσαν ένα σημείο συνάθροισης, ενθαρρύνοντας ντόπιους και επισκέπτες να συνευρεθούν και να βυθιστούν στην απίστευτη θέα του τοπίου. Ακολουθώντας την παραδοσιακή τεχνική κατασκευής των οικιών στον οικισμό, το Pavilion στερεώνεται στο έδαφος με τρύπες 40 χιλιοστών που έχουν ανοιχτεί με τρυπάνι στον βράχο. Δύο ημικυκλικές μεταλλικές ράβδοι στηρίζονται σε μεταλλικούς πάσσαλους τον οποίων το ύψος ποικίλει, ακολουθώντας τη διαμόρφωση του εδάφους.

Πάνω από τις ημικυκλικές ράβδους είναι στοιβαγμένα υαλότουβλα, το ένα πάνω στο άλλο. Σε αντιδιαμετρικά σημεία, δύο ανοίγματα χρησιμεύουν ως είσοδοι στο Pavilion. Προκρίθηκε η ιδέα του γυαλιού ως βασικό δομικό υλικό του «Qaammat Fjeld Pavilion» λόγω της ικανότητάς του να ενισχύει την ευαισθησία ενώ παράλληλα υπενθυμίζει την ομορφιά αλλά και το ευάλωτο της φύσης.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024