Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες κατά των περιοριστικών μέτρων

Κοροναϊός – Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες κατά των περιοριστικών μέτρων

Κατήγγειλαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους πολίτες από την αρχή της πανδημίας για να περιοριστούν οι μολύνσεις, όπως το γεγονός ότι το υγειονομικό πάσο κατέστη υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους

Χιλιάδες διαδηλωτές, 8.000 σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στο Βέλγιο, δύο εβδομάδες έπειτα από μια ανάλογη κινητοποίηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η διαδήλωση εξελισσόταν σε ειρηνικό κλίμα νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι έριξαν κροτίδες και φωτοβολίδες. Το πλήθος των διαδηλωτών πλαισίωναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι χόρευαν στους ρυθμούς της μουσικής τέκνο.

«Εμβόλια, όχι ευχαριστώ», «Covid= οργανωμένη γενοκτονία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ. «Όχι εμβόλιο για τα παιδιά μας», φώναζε μια ομάδα γυναικών.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους πολίτες από την αρχή της πανδημίας για να περιοριστούν οι μολύνσεις, όπως το γεγονός ότι το υγειονομικό πάσο κατέστη υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους.

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, με ασπίδες και κράνη, είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της ευρωπαϊκής συνοικίας, όπου στεγάζονται οι θεσμοί της ΕΕ. Πολλοί δρόμοι είχαν αποκλειστεί.

Οχήματα ρίψης νερού υπό πίεση βρίσκονται επίσης στο σημείο, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από την περιοχή.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024