Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ - «Οι μηχανισμοί θα μετρήσουν περισσότερο σε αυτές τις εκλογές», εκτιμά ο Δ. Μαύρος της MRB

ΚΙΝΑΛ – «Οι μηχανισμοί θα μετρήσουν περισσότερο σε αυτές τις εκλογές», εκτιμά ο Δ. Μαύρος της MRB

Πανδημία και πιθανή κακοκαιρία, οι αστάθμητοι παράγοντες για το ποσοστό συμμετοχής

Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής έχουν μπει οι έξι διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος.

Ο Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της MRB και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας της του ΚΙΝΑΛ, μίλησαν στην ΕΡΤ για το πώς αναμένουν να εξελιχθεί η σημαντική εκλογική διαδικασία την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

«Οι μηχανισμοί θα μετρήσουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία, πολύ περισσότερο από ό,τι η ευρεία επικοινωνία που κάνουν τα κόμματα στις γενικές εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος, θέτοντας επίσης το θέμα του καιρού και της εξέλιξης της πανδημίας.

Πρόκειται για δύο αστάθμητους παράγοντες που, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος της γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων, «δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουν στο μυαλό των ψηφοφόρων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το ΚΙΝΑΛ είναι ελκυστικό στους νέους, ο Δημήτρης Μαύρος ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο θέμα ελκυστικότητας του ΚΙΝΑΛ, είναι θέμα ελκυστικότητας των εκλογικών διαδικασιών για τους νέους», τόνισε προσθέτοντας ότι, παραδοσιακά, «το μεγαλύτερο κομμάτι αποχής από τις εκλογές έρχεται κυρίως από τις νεότερες ηλικίες. Αυτό έχει πάντα αντίκτυπο και στις εσωκομματικές εκλογές».

Όπως τόνισε ο κ. Μαύρος, από τις έρευνες που έχουν γίνει, «φαίνεται ότι αυτοί που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν και ταυτοχρόνως δηλώνουν και πρόθεση ψήφου ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ, είναι ένας αριθμός εκλογικού σώματος περίπου 250.000. Αριθμός που αν επαληθευτεί, θα είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα».

Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΚΙΝΑΛ, το Νοέμβριο του 2017, με τη συμμετοχή τότε… εννέα υποψηφίων, στις κάλπες προσήλθαν 211.191 ψηφοφόροι.

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Μ. Χριστοδουλάκη

«Την Κυριακή ψηφίζουμε. Ξεκινάμε εφτά το πρωί μέχρι της εφτά το απόγευμα», δήλωσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, επισημαίνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να αισθάνεται ο κόσμος που θα πάει να ψηφίσει υγειονομικά ασφαλής.

«Οι εφορευτικές και όσοι θα είναι μόνιμα μέσα στην αίθουσα της εκλογικής διαδικασίας θα είναι με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Επειδή ο καιρός θα είναι καλός, θα φροντίσουμε όλες οι ουρές να είναι σε ανοιχτούς χώρους και θα μπαίνουν οι ψηφοφόροι ένας-ένας στην αίθουσα. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της ασφάλειας».

«Στοίχημα η μεγάλη συμμετοχή»

Αναφορικά με τις εκλογές και το αν οι ψηφοφόροι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι έχει τεθεί ένα θέμα καθολικότητας της ψήφου και ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην υπάρξει καμία απολύτως εστία διασποράς.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς – και το βάζουμε ως πρώτο στόχο και ως πρώτη προτεραιότητα – η υψηλή συμμετοχή και η μαζικότητα στη διαδικασία. Οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. Την επόμενη ημέρα, πρέπει να βγούμε και ενωμένοι και ισχυροποιημένοι», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024