Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αβραμόπουλος - Ο Ερντογάν διανύει το τέλος της πολιτικής του πορείας

Αβραμόπουλος – Ο Ερντογάν διανύει το τέλος της πολιτικής του πορείας

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήγησε πως όσες φορές η Τουρκία αντιμετώπιζε εσωτερικά προβλήματα, κάποιοι στο εσωτερικό της «ανακάλυπταν» μια εξωτερική απειλή. Και πάντοτε, ο ευκολότερος στόχος είναι η Ελλάδα

Ο πρόεδρος Ερντογάν διανύει το τέλος της πολιτικης του πορείας, εκτιμάει ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνοντας ότι κλείνει ένας κύκλος για την εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας.

Η πολιτική Ερντογάν ξεφεύγει

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι ο Ερντογάν είναι σε ανοικτή σύγκρουση με την πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί μέσα στην Τουρκία, δηλαδή με ένα ευρύ μέτωπο αντιπαράθεσης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χαίρεται με την αναταραχή που βιώνει η τουρκική οικονομία.

«Η Τουρκία είναι μια γειτονική χώρα, θα θέλαμε να είναι σταθερή και δημοκρατική. Ωστόσο, βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό, η πολιτική του κυρίου Ερντογαν ξεφεύγει. Ο Τούρκος Πρόεδρος κοιτά προς τα μέσα, προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος στο εσωτερικό της χώρας του» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας στον Σκάι.

Ο πρώην επίτροπος της ΕΕ και πρώην υπουργός εξήγησε πως όσες φορές η Τουρκία αντιμετώπιζε εσωτερικά προβλήματα, κάποιοι στο εσωτερικό της «ανακάλυπταν» μια εξωτερική απειλή. Και πάντοτε, ο ευκολότερος στόχος είναι η Ελλάδα:

Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί

«Σας θυμίζω ότι όταν πριν 10 περίπου χρόνια αποκαλύφθηκε η ύπόθεση βαριοπούλα, η συνομωσία κατά του Ερντογαν, αποδείχθηκε ότι εκείνοι που είχαν στήσει τη σκευωρία σχεδίαζαν την αποσταθεροποίηση του Ερντογάν μέσω τεχνητής κρίσης με την Ελλάδα».

Πάντως, συμπλήρωσε ο κύριος Αβραμόπουλος, η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί. «Η συνετή και υπεύθυνη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θωρακίσει την ακεραιότητα της Ελλάδος, μέσα από τη διασφάλιση διεθνών συμμαχιών και συμπράξεων, έχοντας πάντα κατά νου ότι η Ελλάδα έχει ως ομπρέλα προστασίας την και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο», διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης: Σύντομη συνάντηση με τον Τσαβούσογλου είχε ο Δένδιας – Τι συζητήθηκε

Διαβάστε επίσης: Λιμάνι Αλεξανδρούπολης – Η μεγαλύτερη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ στα Βαλκάνια – Τι είπε ο Πάιατ

Σχολιάζοντας την πορεία της εληνικής οικονομίας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ανακάμψει από την πανδημία καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες: «Επέστρεψα πρόσφατα από ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου συνάντησα όλους σχεδόν τους Επιτρόπους. Μόνο καλά λόγια άκουσα για την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα έχει πλέον μπει σε τάξη και ξαναγίνεται ελκυστική».

Αξίζει καλύτερη μοίρα στο ΚΙΝΑΛ

Τελος, ο κ. Αβραμόπουλος, σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε πως πρόκειται για μια ιστορική δύναμη του τόπου που ωρίμασε στο πέρασμα του χρόνου και σήμερα του αξίζει μια καλύτερη μοίρα. «Πρέπει να ευχηθούμε να ανατάξει τις δυνάμεις του, να επανέλθει ισχυρότερο στη Βουλή και να συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημοκρατίας μας», σημείωσε ο πρώην Επίτροπος, προσθέτοντας ότι «αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί και από την ηγεσία του».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024