Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Autodia - Θα κάνει τη μεγαλύτερη διανομή δικαιωμάτων, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο

Autodia – Θα κάνει τη μεγαλύτερη διανομή δικαιωμάτων, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο

Η μεγάλη Διανομή Δεκεμβρίου αφορά τις περιόδους 2018, 2019, 2020 και το Α’ 6μηνο 2021 και περιλαμβάνει πνευματικά δικαιώματα από όλες τις πηγές εσόδων

«Ζεστό χρήμα» θα δουν στις τσέπες τους χιλιάδες Ελληνες συνθέτες, στιχουργοί και εκδότες μουσικής.

Ο πρόωρος «μποναμάς» που ανακοινώνει ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης, η AUTODIA, είναι σύμφωνα με το δελτίο τύπου η μεγαλύτερη διανομή δικαιωμάτων στην ιστορία της εταιρείας και θα πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα η AUTODIA (Αυτοδιαχείριση) προχωρά στη διανομή δικαιωμάτων ύψους άνω των 4.500.000 ευρώ (μικτό ποσό) προς τα μέλη που εκπροσωπεί, τους δημιουργούς και λοιπούς δικαιούχους, καθώς και τους συμβεβλημένους Οργανισμούς του εξωτερικού.

Ειδικότερα, η μεγάλη Διανομή Δεκεμβρίου αφορά τις περιόδους 2018, 2019, 2020 και το Α’ 6μηνο 2021 και περιλαμβάνει πνευματικά δικαιώματα από όλες τις πηγές εσόδων:

Δημόσια Εκτέλεση (background), Συναυλίες, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Επιγραμμικές (online) χρήσεις, Δικαιώματα εξωτερικού, Μηχανικά Δικαιώματα (ανεξάρτητες παραγωγές) και Ιδιωτικό Αντίγραφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η AUTODIA θα μοιράσει στα Μέλη της δικαιώματα από το Ιδιωτικό Αντίγραφο (εύλογη αμοιβή του άρθρου 18 του Ν.2121/93).

Και για τις πλατφόρμες

Επιπλέον, για πρώτη φορά οι Έλληνες συνθέτες και στιχουργοί, μέλη του Οργανισμού, θα λάβουν δικαιώματα για τις χρήσεις των έργων τους σε μεγάλες πλατφόρμες μουσικής streaming, όπως είναι το YouTube, το Spotify, το Apple Music, το iTunes, το Facebook, το Instagram, το Oculus κ.ά., σύμφωνα με την επιτυχημένη σύμβαση για την πολυεδαφική αδειοδότηση σε κορυφαίους DSPs που έχει υπογράψει η AUTODIA με τη Mint Digital Services. Ειδικότερα, μάλιστα, στο προσεχές διάστημα, τα έσοδα από τα online δικαιώματα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν για τον Οργανισμό.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι σε μία κρίσιμη περίοδο για τα πνευματικά δικαιώματα και εν μέσω μίας δραματικά παρατεινόμενης πανδημίας, η AUTODIA κατόρθωσε, όχι μόνο να εισπράξει δικαιώματα από όλες τις παραπάνω πηγές εσόδων για τους δικαιούχους της, αντισταθμίζοντας τον αντίκτυπο της διετούς κρίσης, αλλά και να επεξεργαστεί και να αποδώσει τα ποσά αυτά, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία τεκμηρίωσης και διανομής που διαθέτει.

Η ολοκλήρωση της διανομής αυτής οφείλεται στις συντονισμένες ενέργειες της διεύθυνσης και του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού της, στις επιτυχείς συμφωνίες που υπέγραψε με όλο το φάσμα της αγοράς το αμέσως προηγούμενο διάστημα, στη διαρκή αναβάθμιση της τεχνολογικής της υποδομής, καθώς και στη μοναδική πρόσβαση στα εξειδικευμένα εργαλεία τεκμηρίωσης και διανομής (CIS-tools) που εξασφαλίζει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία των ΟΣΔ CISAC στην AUTODIA, ως τον μόνο διαπιστευμένο εταίρο της στην Ελλάδα.

Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι οι διανομές δικαιωμάτων της AUTODIA πραγματοποιούνται με την έκδοση σύγχρονων μηχανογραφημένων εκκαθαρίσεων κατά τα διεθνή πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές, ενώ ο Οργανισμός παρέχει, επιπλέον, τη δυνατότητα πρόσβασης στα Μέλη του σε όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τις διανομές τους, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας, μέσα από το πρωτοποριακό Portal Διανομών, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, το οποίο ακολουθεί τη φιλοσοφία και τη λειτουργικότητα αντίστοιχων εργαλείων των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ΟΣΔ.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία έναρξης των πληρωμών και θα ακολουθήσει η αναλυτική εκκαθάριση δικαιωμάτων, η οποία περιλαμβάνει τις επιμέρους πηγές εσόδων αναλυτικά, την περίοδο χρήσης και το συνολικό ποσό των δικαιωμάτων που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024