Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο - Ανοίγουν δεύτερη κλινική Covid στο ΠΑΓΝΗ - «Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού»

Ηράκλειο – Ανοίγουν δεύτερη κλινική Covid στο ΠΑΓΝΗ – «Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού»

Το άνοιγμα της δεύτερης κλινικής στο ΠΑΓΝΗ «γίνεται με μετακίνηση προσωπικού κλινικών, ενώ την ίδια ώρα αφήνουν τις άλλες κλινικές χωρίς το αναγκαίο προσωπικό».

Ανοίγει και δεύτερη κλινική Covid στο τρίτο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς υπάρχουν πολλές εισαγωγές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Ελλειψη προσωπικού

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti, γέμισε η πρώτη κλινική Covid και ανοίγει και δεύτερη. Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι μόνο η αύξηση των νοσηλειών, αλλά και η έλλειψη προσωπικού καθώς σε αναστολή έχουν μπει 130 εργαζόμενοι, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί άλλοι 60, με αποτέλεσμα το ήδη υπάρχον προσωπικό να μην καλύπτει τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Δημήτρη Βρύσαλη αναφορικά με το άνοιγμα και της δεύτερης κλινικής, «αυτό γίνεται με μετακίνηση προσωπικού κλινικών, ενώ την ίδια ώρα αφήνουν τις άλλες κλινικές χωρίς το αναγκαίο προσωπικό», όπως δήλωσε στο neakriti.gr.

«Αυτό που απαιτείται είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και ταυτόχρονα να ενισχυθεί το σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Βρύσαλης.

Αλλεπάλληλες βάρδιες

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του πως «παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με περισσότερες από 600 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, στις οποίες προστέθηκαν οι αναστολές εργασίας 130 περίπου εργαζομένων, που η κυβέρνηση εξακολουθεί να “στοχοποιεί” για να καλύψει τις δικές της ευθύνες για την εξάπλωση της επιδημίας.

»Με απόλυση κινδυνεύουν 160 εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και δεκάδες άλλοι που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες, λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να τους μονιμοποιήσει, αν και καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας».

Παράλληλα, επισημαίνει πως οι «οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό είναι μεγάλες, πάνω από 350 είναι οι κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να εργάζονται αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα – πρωί – νύχτα) και συχνά δύο νοσηλευτές ανά βάρδια έχουν την ευθύνη για περισσότερους από τριάντα ασθενείς ενώ τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας μεταφορέας καλύπτει κάθε κτίριο του νοσοκομείου.

»Γίνονται συνεχώς μετακινήσεις νοσηλευτών και βοηθών θαλάμου για να καλύπτονται πρόχειρα οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας».

Τα κρούσματα

Χθες, ανακοινώθηκαν στην Κρήτη 286 κρούσματα, από τα 6.196 που εντοπίζονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντοπίζονται 145 νέες μολύνσεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 20, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 53 και 68 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Πηγή: neakriti

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024