ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Από 8 έως 10/12 η δημόσια προσφορά για το ομόλογο με ρήτρα αειφορίας
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκ. ευρώ
Στη δημοσιότητα δόθηκε το ενημερωτικό δελτίο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το ομόλογο με ρήτρα αειφορίας της εταιρείας.
Σύμφωνα με αυτό η εισηγμένη επιδιώκει να αντλήσει έως 300 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενέργειας που έχει αναλάβει να υλοποιήσει αλλά και για την αναχρηματοδότηση παλαιότερου δανεισμού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Για τους σκοπούς αυτούς θα εκδώσει 300.000 ομολογίες αξίας 1.000 ευρώ η κάθε μία. Το βιβλίο προσφορών θα είναι ανοικτό από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ στις 7 του μηνός θα ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης του ομολόγου.
Απευθύνεται σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν εκπληρώσει συγκεκριμένους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη τότε θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα αειφορίας με επιβάρυνση 0,20% του επιτοκίου.
Μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης και του επιτοκίου, του ομολόγου οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής:
• ποσοστό τουλάχιστον 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 90.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του Ομολογιακού Δανείου, ήτοι έκδοση 300.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και
• ποσοστό έως και 70% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι, έως και 210.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του Ομολογιακού Δανείου, ήτοι έκδοση 300.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών
Οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις Αιτήσεις Κάλυψης προσερχόμενοι απευθείας στα καταστήματα των Συντονιστών Κυρίων Αναδόχων, ήτοι της «ALPHA Τράπεζα A.E.», της «Τράπεζα Eurobank Α.Ε.», της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» και της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» και των Κυρίων Αναδόχων, ήτοι της «Euroxx Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και της «ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK Α.Ε.», των Μελών Η.ΒΙ.Π. καθώς και των Συμμετεχόντων που συνεργάζονται με τα Μέλη Η.ΒΙ.Π. για την υποβολή των Αιτήσεων Κάλυψης μέσω της υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π. Οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές που θα προσέρχονται απευθείας στα καταστήματα των Συντονιστών Κύριων Αναδόχων και των Κύριων Αναδόχων, θα πρέπει να προσκομίζουν το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και την εκτύπωση των στοιχείων του Σ.Α.Τ.
Το χρονοδιάγραμμα
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης έχει ως εξής:
· 7 Δεκεμβρίου 2021 Ανακοίνωση του εύρους απόδοσης.
· 8 Δεκεμβρίου 2021 Έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς (μέσω του Η.ΒΙ.Π.) -εγγραφής επενδυτών στην έκδοση του ΚΟΔ (ώρα Ελλάδος 10:00 π.μ. )
· 10 Δεκεμβρίου 2021 Λήξη της Δημόσιας Προσφοράς (μέσω του Η.ΒΙ.Π.) -εγγραφής επενδυτών στην έκδοση του ΚΟΔ (ώρα Ελλάδος 16:00)
· 10 Δεκεμβρίου 2021 Ανακοίνωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων έκδοσης του ΚΟΔ, της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α. και την ιστοσελίδα της Εταιρείας.*
· 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσίευση αναλυτικής ανακοίνωσης για την έκβαση της Δημόσιας Προσφοράς. 14 Δεκεμβρίου 2021 Πιστοποίηση της καταβολής των αντληθέντων κεφαλαίων και έκδοσης του ΚΟΔ από την Εταιρεία. Παράδοση των Ομολογιών στους επενδυτές μέσω καταχώρισης στους Λογαριασμούς Αξιογράφων τους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων. Δημοσίευση ανακοίνωσης για την έναρξη διαπραγμάτευσης.
· 15 Δεκεμβρίου 2021 Έναρξη διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α.
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- «Μπαμ» στην Αμερική: «Έκλεισε στον Παναθηναϊκό ο Γιαμπουσέλε»
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442