Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Corolla Cross: Το νέο μέλος της ευρωπαϊκής γκάμας

Toyota Corolla Cross: Το νέο μέλος της ευρωπαϊκής γκάμας

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, η Toyota ανακοίνωσε την έλευση του Corolla Cross το οποίο θα συμπληρώσει την ολοένα και πιο πολυπληθή περιπετειώδη γκάμα των Ιαπώνων, παίρνοντας μια θέση ανάμεσα στα C-HR και RAV4

Η Toyota συνεχίζει την συμπλήρωση της γκάμας της στην SUV κατηγορία, ανακοινώνοντας τη διάθεση του Corolla Cross και στην Ευρώπη όπου θα λειτουργήσει ως μια πρακτικότερη και πιο χρηστική επιλογή στο ανάλογου μεγέθους, αλλά πιο συναισθηματικό ως επιλογή C-HR.

To ευρωπαϊκό Corolla Cross θα μιμηθεί σχεδιαστικά και τεχνολογικά το αντίστοιχο μοντέλο που παρουσιάστηκε στις αρχές του φθινοπώρου, αρχικά, για την αγορά της Ιαπωνίας, αν και με ορισμένες κρίσιμες διαφορές, διεκδικώντας μια θέση στην κατηγορία των οικογενειακών SUV.

Όπως και το C-HR αλλά και κάθε σύγχρονο Toyota, το μήκους 4,6 μέτρων Corolla Cross βασίζεται την αρχιτεκτονική TNGA η οποία στην ευρωπαϊκή εκδοχή του θα συνδυάζεται αποκλειστικά με τα νέα βελτιωμένα, πέμπτης γενιάς υβριδικά σύνολα της ιαπωνικής φίρμας.

Στην συγκεκριμένη υλοποίηση, θα πρόκειται για το συνδυασμό ενός δίλιτρου κινητήρα με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η βασική έκδοση θα επωφελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ και θα αποδίδει 200 ίππους. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα θα απαιτεί 8,1 δευτερόλεπτα.

Η δεύτερη, τετρακίνητη επιλογή αναμένεται να προσφέρει την ίδια ισχύ χάρη σε μια διαφορετική χαρτογράφηση ωστόσο θα προσθέτει στην εξίσωση και ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο ουσιαστικά θα είναι υπεύθυνο για τον πίσω άξονα.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια βελτιωμένη εκδοχή της υβριδικής τεχνολογίας της Toyota η οποία θα «μεταφερθεί» σταδιακά και στα RAV4 και C-HR και υπόσχεται υψηλότερη απόδοση ροπής χάρη στους ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες χωρίς φυσικά να υπάρξουν παρενέργειες στις περγαμηνές αποδοτικότητας που προσφέρει.

Σχεδιαστικά, σε σχέση με το ασιατικό Corolla Cross, η ευρωπαϊκή έκδοση διαθέτει μια νέα γρίλια, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα ενώ κάποιες ακόμα λεπτομέρειες έχουν αναπροσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τον ψηφιακό εξοπλισμό ο οποίος αποτελεί αποκλειστικότητα για την ευρωπαϊκή έκδοση και έγκειται στην παρουσία ενός πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών ο οποίος συνδυάζεται με infotainment 10,5 ιντσών το οποίο επιδέχεται αυτόματες αναβαθμίσεις over-the-air, διαθέτει σύστημα πλοήγησης διασυνδεδεμένο με cloud και προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου ορισμένων στοιχείων μέσω smartphone από απόσταση.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, το Corolla Cross αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη πριν τα μέσα του 2022 και παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την τιμολογιακή πολιτική, θα βρεθεί κάπου ανάμεσα στο C-HR και το RAV-4 και από αυτήν την άποψη.

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024