Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ - Προσκλητήρια χωρίς αποδέκτες

ΣΥΡΙΖΑ – Προσκλητήρια χωρίς αποδέκτες

«Προοδευτικό Μέτωπο» για την πανδημία θέλει να συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας n Ποντάρει να εμφανίσει πως ηγείται ενός αντι-ΝΔ μετώπου αλλά και να σπάσει από τα κάτω το διαρκές και ανθεκτικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Εναν χρόνο από το μέτωπο δυνάμεων κατά των περιοριστικών μέτρων της επετείου του Πολυτεχνείου από την κυβέρνηση (Νοέμβρης του 2020), ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διά στόματος Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί ένα νέο μέτωπο κατά της κυβέρνησης. Αφορμή τώρα είναι η πανδημία και η διαχείρισή της. Και ο στόχος προφανώς διττός. Η πολιτική απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το σήμα στην κοινωνία πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην κρίση. «Και λόγω ανικανότητας και λόγω ιδεοληψιών, αφού δεν ενισχύει το δημόσιο ΕΣΥ», όπως παρατηρεί υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο εγχείρημα εκκινήθηκε από την πρόσφατη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα σε Λάρισα και Βόλο. «Θα πάμε πόρτα- πόρτα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, με εθελοντές από ΜΚΟ, να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους συμπολίτες μας άνω των 60. Οι επιστήμονες δίνουν δραματικές προβλέψεις, οφείλει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμπλήρωσε στον Βόλο «τις επόμενες ημέρες θα αναλάβω πρωτοβουλίες με φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης προκειμένου να βγει η ελληνική κοινωνία από αυτό το τραγικό αδιέξοδο». Και όπερ εγένετο χθες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά κύκλο επαφών από σήμερα όπου θα συναντηθεί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και με το Προεδρείο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ενώ αύριο με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Την Παρασκευή θα δει τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Που ποντάρει

Οι επαφές αυτές θα έχουν το άρωμα βέβαια κοινωνικού μετώπου. Και θα έχει ενδιαφέρον στη συνέχεια ο κύκλος επαφών που θα κάνει με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην Κυριάκου Βελόπουλου. Κι αυτό αφού εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει να εμφανίσει πως ηγείται ενός αντι-ΝΔ μετώπου αλλά και να σπάσει απ’ τα κάτω το διαρκές και ανθεκτικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Μια προοδευτική συμμαχία με Κίνημα Αλλαγής – ΚΚΕ – ΜέΡΑ25 δεν θα έχει σύμφωνα με τη λογική της Κουμουνδούρου απλώς τακτικά χαρακτηριστικά όσο κι αν οι επιτελείς του Τσίπρα θέτουν το επείγον του χαρακτήρα μιας άλλης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης λόγω πολλών κρουσμάτων και νεκρών. Θα στέλνει και μηνύματα «δυνητικής εναλλακτικής διακυβέρνησης» για όταν φτάσει η ώρα της κάλπης της απλής αναλογικής. Και θα πιέζει περισσότερο την κυβέρνηση σε ένα μείζον πεδίο, όπως η πανδημία, που για τον ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει πέραν της μη επαρκούς διαχείρισης τη νεοφιλελεύθερη λογική της.

Και μπορεί στο κοινωνικό μέτωπο να βρει επιμέρους ευμενή αντίδραση από σήμερα, στο πολιτικό όμως ακόμη δεν υπάρχει περίπτωση για συμπόρευση με το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ ή με το ΜέΡΑ25. Η Χαριλάου Τρικούπη σε φάση έντονων διεργασιών για τον νέο πρόεδρο του Κινήματος μετά και το χθεσινό ντιμπέιτ, προσέχει ως κόρη οφθαλμού σε αυτή τη φάση την αυτονομία της. «Οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας επιβεβαιώνουν ότι δύο δρόμους ανάπτυξης έχει μπροστά του ο λαός. Τον δρόμο που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών ή τον σημερινό που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα» ανέφερε χθες ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ για την Υγεία – μην αφήνοντας χώρο για παρερμηνείες συμμαχιών.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024