Πριν δέκα μέρες, ανακοινώνοντας μέτρα, ο πρωθυπουργός «έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποτύχει και σήμερα όχι μόνο την υιοθετεί, αλλά το κάνει και με χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στη σύνταξη των ηλικιωμένων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με δήλωσή του.

«Θυμίζουμε στον κ. Οικονόμου», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, «ότι όταν ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε την κοροϊδία των voucher για τους νέους, δεν το έκανε για να τους σώσει από τις ΜΕΘ, άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των νέων ευτυχώς δεν νοσούν βαριά, αλλά το έκανε μόνο και μόνο για να ‘εξαγοράσει’ την οργή τους μετά τη δημοσκοπική του κατρακύλα, αφού επί έναν χρόνο τους είχε στοχοποιήσει για την πανδημία και τους είχε ξυλοκοπήσει στις πλατείες».

Εκ του αποτελέσματος δε, προσέθεσε, «φάνηκε πως η κοροϊδία απέτυχε».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε, επίσης, πως σε αντίθεση με τότε, «η χώρα πλέον θρηνεί 100 ανθρώπους τη μέρα, εξαιτίας της αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη να πείσει τους πολίτες – και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο – να εμβολιαστούν, εξαιτίας της επιλογής του να μην στηρίξει το ΕΣΥ και να μην λάβει ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας».

Τέλος, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «αν θέλει να βρει ποιος φάσκει και ποιος αντιφάσκει, ας αναζητήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, που πριν δέκα μέρες ανακοινώνοντας μέτρα έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποτύχει και σήμερα όχι μόνο την υιοθετεί, αλλά το κάνει και με χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στη σύνταξη των ηλικιωμένων, που στην πλειοψηφία τους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr