Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρυπτονομίσματα - Το ράλι του Αη Βασίλη αναμένει η κρύπτο-αγορά

Κρυπτονομίσματα – Το ράλι του Αη Βασίλη αναμένει η κρύπτο-αγορά

Mε τη πτώση του Νοεμβρίου να είναι μία από τις πιο «αδύναμες» διορθώσεις του 2021, τη χαρά των γιορτών και την αυξημένη ρευστότητα λόγω των μπόνους των Χριστουγέννων, οι ελπίδες για το ράλι του Άγιου Βασίλη αυξάνονται.

Βάσει παρελθοντικών κινήσεων, η αγορά των κρυπτονομισμάτων βιώνει μια διόρθωση, πριν την εκκίνηση ενός ράλι τιμών. Αρκετές ενδείξεις μίας αντίστοιχης κατάστασης έχουν ήδη εκδηλωθεί.

Έχει λάβει χώρα μία διόρθωση: στις 10 Νοεμβρίου το Bitcoin (BTC) σημείωσε το ιστορικό υψηλό του στα  $69.000 και μετέπειτα υποχώρησε περίπου 17%.

Αν και πληθώρα μέσων ενημέρωσης, όπως το Forbes θεωρούν ότι η διόρθωση έχει εισάγει την κρύπτο-αγορά σε μία καθοδική τάση, μεγάλοι αναλυτές του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου διαφωνούν.

Οι γνώστες της λειτουργίας τής ιδιαίτερα ευμετάβλητης αυτής αγοράς μπορούν να αντιληφθούν πως η πρόσφατη πτώση ήταν μία από τις πιο «αδύναμες» διορθώσεις του 2021.

Τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο το Bitcoin επισκιάστηκε από επιβλητική διόρθωση ύψους 53,4%. Τον Σεπτέμβριο, που ήταν η πιο πρόσφατη διόρθωση και η δεύτερη βαθύτερη, η μείωση άγγιξε το 37% από το υψηλό του Απριλίου.

Είμαστε σε καλό δρόμο

Όπως ακριβώς επισήμανε και ο πάροχος αναλύσεων Glassnode – στην έκθεσή του στις 29 Νοεμβρίου, η τρέχουσα διόρθωση είναι απλώς μία «συνήθης κατάσταση για τους κατόχους Bitcoin».

Επίσης επιβεβαίωσε ότι είναι «η λιγότερο σοβαρή διόρθωση το 2021». Άλλωστε, το αρνητικό κλίμα του Νοεμβρίου είχε διεισδύσει ακόμα και στις παραδοσιακές κεφαλαιαγορές, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή μετάλλαξη του κορονοϊού.

Στην “Week Onchain” έκθεσή του, ο πάροχος Glassnode κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επενδυτές Bitcoin βρίσκονται σε πιο κερδοφόρες θέσεις από ό,τι κατά τη διόρθωση του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ανέφερε ότι το συνολικό ποσοστό της κερδοφόρας προσφοράς (profitable supply), που κατέχουν οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι, έχει αυξηθεί κατά 60% από τον Σεπτέμβριο.

Συνοψίζει ότι «σε συνθήκες ανοδικής αγοράς, αυτός ο συνδυασμός συνήθως καθορίζει μια αρκετά εποικοδομητική βραχυπρόθεσμη προοπτική».

Για τους παραπάνω λόγους, μία μεγάλη μερίδα υποστηρίζει πως είμαστε σε καλό δρόμο για το «ράλι του Άγιου Βασίλη».

Το «ράλι του Άγιου Βασίλη» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στις κεφαλαιαγορές, όταν οι τιμές αυξάνονται κατά τις τελευταίες 5 ημέρες διαπραγμάτευσης του Δεκέμβριου και κατά τις πρώτες 2 ημέρες διαπραγμάτευσης του Ιανουάριο.

Υπάρχουν και τα ιστορικά δεδομένα για να θεμελιώσουν τη θεωρία. Τον περασμένο Δεκέμβριο, σημειώθηκε άνοδος 47% στις τιμές BTC καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα και ο Δεκέμβριος του 2017 σημείωσε αύξηση 80%, οδηγώντας στο ιστορικό υψηλό εκείνης της εποχής.

Με μια σειρά παραγόντων, όπως η χαρά των γιορτών και η αυξημένη ρευστότητα λόγω των μπόνους των Χριστουγέννων, οι ελπίδες για το ράλι του Άγιου Βασίλη αυξάνονται.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024