Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία - Προκρίνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο μελλοντικός καγκελάριος Ολαφ Σολτς

Γερμανία – Προκρίνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο μελλοντικός καγκελάριος Ολαφ Σολτς

Η Γερμανία έχει αποκλείσει μέχρι τώρα τη ριζοσπαστική επιλογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, την οποία υιοθέτησε η γειτονική της Αυστρία.

Ο μελλοντικός καγκελάριος της Γερμανίας ‘Ολαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 για την αναχαίτιση της έξαρσης των μολύνσεων στη χώρα του.

Ο Σολτς «είπε ότι αντιλαμβανόταν πως γίνονταν συζητήσεις για το θέμα αυτό στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ), από όλα τα κόμματα», έκανε γνωστό το περιβάλλον του μελλοντικού σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου.

Ο διάδοχος της ‘Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης» σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ της ‘Αγγελα Μέρκελ και των επικεφαλής των 16 γερμανικών κρατιδίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της Covid.

Εξετάζεται κυρίως το κλείσιμο των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γερμανία έχει αποκλείσει μέχρι τώρα τη ριζοσπαστική επιλογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, την οποία υιοθέτησε η γειτονική της Αυστρία.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποφασίστηκε πρόσφατα για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας και των νοσοκομείων, όπως και για τους στρατιώτες του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού (Μπούντεσβερ) και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε ισχύ.

Ωστόσο η υγειονομική κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη, με το ποσοστό συχνότητας εμφάνισης των κρουσμάτων να είναι σήμερα 452,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Η εκστρατεία εμβολιασμού επέτρεψε μέχρι σήμερα τον πλήρη εμβολιασμό σχεδόν 57 εκατομμυρίων ανθρώπων (68,5%).

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο απέρριπτε επί μακρόν η πλειοψηφία των Γερμανών, στο εξής ζητείται από σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών (64%), σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των μέσων ενημέρωσης RTL και ntv.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024