Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Huawei nova 9 - Ένα premium smartphone... κατάλληλο για όλους

Huawei nova 9 – Ένα premium smartphone… κατάλληλο για όλους

Απεριόριστες δυνατότητες προσαρμοσμένες και στο πιο περιορισμένο budget

Είναι εμφανές με την πρώτη ματιά ότι το Huawei nova 9 ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα smartphones της κατηγορίας του. Από το υπέροχο περλέ χρώμα – αν επιλέξετε, όπως εγώ, την έκδοση Sky Blue – με το άψογο φινίρισμα που κρατά τις δαχτυλιές μακριά, μέχρι την μεγάλη, κυρτή Amoled οθόνη με την εξαιρετική ένταση χρώματος, κάθε λεπτομέρεια αποπνέει μια πολυτέλεια που δεν περιμένεις να βρεις σε μια συσκευή με τόσο προσιτή τιμή. Και όταν αρχίσεις πια να το χρησιμοποιείς, καταλαβαίνεις ότι οι δυνατότητές της ανταποκρίνονται απόλυτα σε αυτή την πρώτη αίσθηση.

Φωτογραφίζοντας like a pro

Ξέρω ότι για τους περισσότερους, προτεραιότητα στην επιλογή smartphone είναι η απόδοση της κάμερας, οπότε θα ξεκινήσω από εκεί – άλλωστε ανήκει στα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του nova 9 και στον τομέα στον οποίο η Huawei διαπρέπει ανέκαθεν.

Για άλλη μια φορά, η εταιρεία καταφέρνει να δημιουργήσει μια μοναδική πρόταση, προσφέροντας την τετραπλή κάμερα Ultravision με τις εξαιρετικές επιδόσεις, που για όσους ξέρουν από specs, οφείλονται μεταξύ άλλων και στον αισθητήρα 50mp της βασικής κάμερας, με φυσικό μέγεθος στο 1/1.53. Για εμάς τους κοινούς θνητούς αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες που δίνει είναι ακριβείς, με ολοζώντανα χρώματα και πλούσιες σε λεπτομέρειες, τόσο ώστε να είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι προέρχονται από smartphone.

Ο ευρυγώνιος φακός, με την εξαιρετική διόρθωση της αλλοίωσης, δίνει εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα – και είναι ό,τι πρέπει για εκδρομικές φωτογραφίες ινσταγκραμικού επιπέδου, ενώ και η micro κάμερα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Όμως αν θέλετε τη γνώμη μου, η κάμερα του nova 9 ανεβαίνει στο βάθρο κυρίως χάρη στις νυχτερινές της περιπέτειες. Λειτουργίες όπως το Extreme Night Shoot και Night Portrait, δίνουν απροσδόκητα ευκρινείς και ενδιαφέρουσες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χωρίς να πέφτουν στην παγίδα της υπερέκθεσης.

Όσον αφορά τα βίντεο, η ποιότητά τους επιτρέπει άνετα τη χρήση του νέου smartphone της Huawei ως βασικό εργαλείο για το vlog σας. Και επειδή ξέρω ότι οι λάτρεις τον specs θέλουν περισσότερα από την προσωπική μου άποψη, ενημερώνω ότι το nova 9 παρέχει και προηγμένες δυνατότητες λήψεις βίντεο 4K, όπως front/rear recording, AIS Video Stabilization και Night Selfie Video. Τι θα πει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι ακόμη κι όταν εγώ κινούμαι το πλάνο μένει αξιοθαύμαστα σταθερό και ότι η εναλλαγή από την μπροστινή στην πίσω κάμερα είναι πιο smooth από ποτέ. Μίλησε κανείς για video journal εκδρομικό και τίμιο;

Μπαταρία που δεν με προδίδει ποτέ

Άλλο ένα χαρακτηριστικό για το οποίο η Huawei έχει γίνει διάσημη είναι η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και η αντοχή της μπαταρίας των κινητών της. Το nova 9 δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού καταφέρνει να χωρέσει μεγάλη μπαταρία στην εξαιρετικά ελαφριά και βολική «συσκευασία», βάρους 175 γρ. και πάχους μόλις 7,77 χιλιοστών. Έτσι, παρά το γεγονός ότι σπανίως το αφήνω από τα χέρια μου, καταφέρνει πάντα να «βγάλει» ολόκληρη τη μέρα χωρίς να χρειαστεί να περάσει λεπτό στην πρίζα.

Αλλά και να το χρειαζόταν, δεν μπορώ να πω ότι θα με προβλημάτιζε ιδιαίτερα. Η μπαταρία του Huawei nova 9 φτάνει στο 53% μετά από μόλις 15 λεπτά φόρτισης, ενώ μετά από 38 λεπτά στην πρίζα έχει καταφέρει ήδη να φουλάρει. Αν δεν δείτε στην πράξη τι σημαίνει αυτό, δύσκολα θα συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της ελευθερίας και της ευελιξίας που προσφέρει στην καθημερινότητά σας. Για να το κάνω λίγο πιο εύκολο, σκεφτείτε απλά πόσο βολικό είναι σε ένα ταξίδι, όταν το smartphone πρέπει να τελεί μονίμως χρέη GPS ανάμεσα σε βουνά και λαγκάδια που «κόβουν» το σήμα και εκτινάσσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Gaming που δεν σταματά

Μίλησα λίγο στην αρχή για την οθόνη, όμως σίγουρα όχι αρκετά. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο η εμφάνιση και το μέγεθός της – όσο εντυπωσιακά και αν είναι – ούτε τα ένα δισεκατομμύριο χρώματα που υπόσχεται το χρωματικό εύρος 10-bit. Για όλους εμάς που έχουμε μια κάποια αδυναμία στο mobile gaming, αλλά και για όσους χρησιμοποιούν άλλου τύπου βαριά προγράμματα στο smartphone τους, ο ρυθμός ανανέωσης στα 120 Hz που μας κάνει να ξεχνάμε τι σημαίνει «κόλλησε το κινητό μου» και ο οποίος μεταβάλλεται αυτόματα στα 60 Hz όταν το περιεχόμενο δεν είναι τόσο απαιτητικό, είναι από μόνος του αιτία ενθουσιασμού.

Ουσιαστικά, το nova 9 καταφέρνει να ανταποκρίνεται πάντα σε δευτερόλεπτα σε κάθε άγγιγμά μας και σε κάθε κέλευσμα του εκάστοτε προγράμματος, χωρίς ποτέ να σπαταλά έστω και 1% μπαταρίας παραπάνω από ό,τι χρειάζεται. Το σημαντικότερο; Η μεταβολή στον ρυθμό ανανέωσης οθόνης γίνεται τόσο οργανικά, που το πιθανότερο είναι ότι ποτέ δεν θα το «πιάσετε στα πράσα» την ώρα που επιταχύνει.

Αναβαθμισμένη εμπειρία αναζήτησης

Παράλληλα, με τη νέα έκδοση του Petal Search, η οποία είναι ενσωματωμένη στο Huawei Mobile Services (HMS), η ζωή του χρήστη ενός HUAWEI nova 9 γίνεται ευκολότερη. Το Petal Search λειτουργεί ως μηχανή αναζήτησης, έχει διαφορετική εμφάνιση σχεδιαστικά και εισάγει πολλές νέες δυνατότητες, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν εύκολα και γρήγορα.

Για όσους θέλουν μια smart εμπειρία κινητού, αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας, η σειρά nova της HUAWEI διαθέτει ακόμα ένα στολίδι στην γκάμα της: το HUAWEI nova 8i. Σχεδιασμός για υψηλή εργονομία, στρογγυλεμένες γωνίες ακριβείας και οθόνη 6,67″ HUAWEI Edgeless Display, για προβολή περιεχομένου δίχως όρια με πολύ στενά πλαίσια για να δημιουργούν μια πολύ πιο γεμάτη εμπειρία θέασης, είναι λίγα από αυτά που θα σας εντυπωσιάσουν. Δεν πρέπει να παραληθεί η γρήγορη φόρτιση (66 W HUAWEI SuperCharge), η κάμερα 64 MP AI Quad και η μεγάλη χωρηρικότητα (αποθηκευτικός χώρος 128 GB).

Τα νέα HUAWEI nova 9 και HUAWEI nova 8i είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του Petal Search είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες της HUAWEI μέσω του AppGallery.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

FacebookHuaweimobileGR

Instagramhuaweimobilegr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024