Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - «Καταπίνω τον θυμό μου για να τούς συμπαρασταθώ» - Συγκλονίζει η νοσηλεύτρια που έγινε viral

Κοροναϊός – «Καταπίνω τον θυμό μου για να τούς συμπαρασταθώ» – Συγκλονίζει η νοσηλεύτρια που έγινε viral

«Εννοείται ότι δεν το περίμενα, απλά είναι αλήθειες που κατά καιρούς γράφω. Ήταν μόλις είχα βγει με την στολή, πραγματικά έσταζα και έγραψα ακριβώς αυτό που βίωσα» δήλωσε στο «LIVE NEWS» η κ. Μαντή

Μέσα σε λίγα λεπτά έγινε το πρόσωπο της μέρας, γράφοντας μόνο την αλήθεια της και όσα ζει στο μέτωπο της πανδημίας.

Στην ανάρτησή της η νοσηλεύτρια Σοφία Μάντη συγκλονίζει.

«Και δεν είναι η στολή που πρέπει ν’ αντέξεις (γιατί λιώνεις στη κυριολεξία ), δεν είναι η κούραση, δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνεία, το δε βαριέσαι, το έτυχε σε μένα και δεν το περίμενα, δεν πίστευα ότι υπάρχει… Αλήθεια; Τώρα που είσαι πριν τη διασωλήνωση πίστεψες;» αναφέρει.

Όπως εξομολογείται: «Τελικά το παιχνίδι είναι άνισο. Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Εμβολιασμένος; Εννοείται όχι. Ετών 39 με οξυγόνο τώρα. 21 σύνολο. Τέσσερις ναι. Οι υπόλοιποι μάντεψε. Και μια διασωληνωμένη και αυτή στους μάντεψε… Ετών 74. Όσα μαρτυρούν οι ψυχροί αριθμοί και οι στατιστικές, η Σοφία τα βροντοφωνάζει. Δεν είναι η κούραση που την τρομάζει. Είναι η ειρωνεία, το δε βαριέσαι, το δεν το περίμενα» συνεχίζει.

Η ανάρτηση της γίνεται viral μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Αν το περίμενε;

Viral η ανάρτησή της

«Εννοείται ότι δεν το περίμενα, απλά είναι αλήθειες που κατά καιρούς γράφω. Ήταν μόλις είχα βγει με την στολή, πραγματικά έσταζα και έγραψα ακριβώς αυτό που βίωσα» δήλωσε στο «LIVE NEWS» η κ. Μαντή.

«Δεν υπάρχει γιατρειά και ελπίδα, αν νέοι άνθρωποι της ηλικίας μου δεν βάζουνε μυαλό, ο άλλος είναι 170 κιλά και λέει δεν πίστευα ότι θα μου συμβεί. Ρε άνθρωπε του λέω είσαι σε ομάδα υψηλού κίνδυνού. «Μακάρι να βγω ζωντανός, μακάρι» με παρακαλούσε. Του λέω ‘από εμένα εξαρτάται’; ‘Από εσάς εξαρτάται’» αναφέρει η νοσηλεύτρια.

Λίγο πιο κει, μια 74χρονη ασθενής κι αυτή ανεμβολίαστη.

«Μου έλεγε μία άλλη κυρία χθες, μου λέει «παιδί μου έκανα χαζομάρα». Της λέω «έπρεπε να φτάσεις εδώ να μην μπορείς να αναπνεύσεις;» Μου μίλαγε και της λέω ‘σταματήστε, δεν χρειάζεται θα πέσει το οξυγόνο σας. Μην μιλάτε ό,τι έγινε, έγινε’» λέει η κ. Μαντή, που συγκλονίζει με τα λόγια της.

«Συγκρούονται τα συναισθήματά μου»

Η Σοφία δεν μασάει τα λόγια της. Ξεσπά. Λυγίζει. Την κατακλύζει ο θυμός για όλους αυτούς που νοσηλεύει παρότι είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και να μην βρεθούν ποτέ εκεί. Θυμός που «σβήνει» μόλις μπαίνει στη λευκή στολή αστροναύτη για να σώσει τον συνάνθρωπο της.

«Βγάζοντας την στολή, μιλάμε την έστυβα, ήμουν χάλια σας λέω, πολύ, πολύ, πολύ και ταλαιπωρημένη. Σας λέω δεν έχουν την αίσθηση ότι η ζωή είναι ένα νήμα. Απλά δεν πιστεύουν ότι θα τους συμβεί» δήλωσε.

Αρνητές της λογικής

Όμως και κάτω από αυτή την ανάρτηση βρέθηκαν ορισμένοι να ξεδιπλώσουν τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά και να λοιδορήσουν τη νοσηλεύτρια.

«Τελικά άτομα σαν εσένα είναι αυτά που δίνουν στα πρόβατα τροφή να στηρίξουν αυτό το παραμύθι. Αίσχος» της απάντησε ένας αρνητής.

Η απάντησή της κι εδώ αφοπλιστική.

«Καλά τα σχόλια είναι και πικρόχολα κάποιων αλλά δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, εγώ κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Οφείλω να είμαι εκεί και εγώ είχα πολύ θυμό, που ερχόντουσαν και τους ρωτούσα «εμβολιασμένος;» και απαντούσαν «Όχι, βέβαια». Έπρεπε όμως εκεί πέρα, να διαχειριστώ τον δικό μου θυμό, ότι εγώ είμαι εκεί και πρέπει να φοράω αυτή τη… στολή για να σε νοσηλεύσω γιατί είσαι βλάκας» ανταπάντησε η κ. Μαντή.

«Πραγματικά σου λέω αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ποτέ αν δεν αλλάξει το εγώ μας και πώς βλέπουμε τα πράγματα. Εδώ Γεννηματάς. Μόλις έβγαλα τη στολή. Στάζω. Διψάω. Φοβάμαι μαμά» καταλήγει στη συγκλονιστική ανάρτησή της η νοσηλεύτρια.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024