Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα μέτρα - Πώς θα πληρώνουν τα πρόστιμα οι ανεμβολίαστοι 60αρηδες - Τι θα ισχύσει αν δεν κάνουν τη 2η δόση

Νέα μέτρα – Πώς θα πληρώνουν τα πρόστιμα οι ανεμβολίαστοι 60αρηδες – Τι θα ισχύσει αν δεν κάνουν τη 2η δόση

Δείτε αναλυτικά...

Στα 50 ευρώ θα ανέλθει το πρόστιμο για τον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους 60 ετών και άνω , που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr.

Έτσι, όσοι από τους υπόχρεους για εμβολιασμό δεν κάνουν την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 50 ευρώ. Υποχρέωση εμβολιασμού έχουν όσοι έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου του 1961.

Από εκεί και πέρα, για κάθε επόμενο μήνα το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες αν το επόμενο διάστημα (μετά τον Ιανουάριο του 2022) η πρώτη δόση γίνει πριν τις 15 του μηνός, ο εμβολιαζόμενος θα πληρώσει 50 ευρώ πρόστιμο για τον τρέχοντα μήνα και δεν θα του επιβληθεί πρόστιμο τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, αν η πρώτη δόση διενεργηθεί μετά τις 16 του μήνα τότε θα επιβληθεί ολόκληρο το πρόστιμο των 100 ευρώ και θα απαλλαγεί από τον επόμενο μήνα.

Για παράδειγμα, αν κάποιος κάνει το εμβόλιο στις 13 Μαρτίου θα πληρώσει 50 ευρώ πρόστιμο και τον Απρίλιο θα απαλλαγεί των κυρώσεων. Αντιθέτως εάν το εμβόλιο γίνει στις 18 Μαρτίου θα πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ.

Δεύτερη δόση και εξαιρέσεις

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν κάποιος δεν προχωρήσει και στην 2η δόση του εμβολιασμού την προβλεπόμενη ημερομηνία, τότε αυτόματα την επόμενη ημέρα θα του επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο των 100 ευρώ και πλέον θα ακολουθείται η διαδικασία που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού άνω των 60 εξαιρούνται όλοι όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο, καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και απαλλάσσονται βάσει της ειδικής λίστας της επιτροπής εμβολιασμού.

Τα μέτρα αναμένεται να εξειδικεύσει την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024