Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο - Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για 1η δόση στους άνω των 60, μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Εμβόλιο – Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για 1η δόση στους άνω των 60, μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Δείτε αναλυτικά...

Αυξητική τάση εμφανίζει ο αριθμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό με την 1η δόση, για όσους πολίτες παραμένουν ακόμα και τώρα ανεμβολίαστοι.

Μέχρι σήμερα, κατά πληροφορίες, και με βάση τα στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο, ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών, ήταν 2.600 ραντεβού.

Ωστόσο σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, καθώς έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού 1ης δόσης, από πολίτες άνω των 60 ετών.

Σε αυτό έχουν συμβάλλει και οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τις οποίες ο εμβολιασμός για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών κατέστη υποχρεωτικός.

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Με βάση τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη, οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών.

Για όσες και όσους δεν προσέλθουν τελικά, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

Το διοικητικό πρόστιμο «δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «προστασία και όχι τιμωρία».

Επιχειρώντας ταυτόχρονα έναν απολογισμό της αντιμετώπισης του τέταρτου κύματος, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έθεσε κανόνες ελεγχόμενης πρόσβασης σε κλειστούς χώρους από τον Ιούλιο, όπως και πρώτη τον Οκτώβριο άνοιξε τη δυνατότητα τρίτης δόσης σε όλους τους ενήλικες, θέτοντας ως προϋπόθεση πλήρους εμβολιασμού για τους άνω των 60 τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024