Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ιωνία -Για σεξισμό στα δημοτικά συμβούλια κάνει λόγο η Δήμαρχος

Νέα Ιωνία -Για σεξισμό στα δημοτικά συμβούλια κάνει λόγο η Δήμαρχος

Σε μια αποκάλυψη προέβη η Δήμαρχος Νέα Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαϊδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Δηλώνει πως έχει γίνει στόχος σεξιστικών χαρακτηρισμών στο Δημοτικό Συμβούλιο από την αρχή της θητείας της το 2019

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαϊδου με μια προσωπική της ανάρτηση αναφέρει πως έχει γίνει στόχος σεξιστικών σχολίων κατά την διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων.

Η ανάρτηση:

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών. Συμμετέχοντας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, μεταξύ αυτών κι εγώ, θα επισημάνει ορισμένα θέματα τα οποία υπερβαίνουν κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας και στοιχειώδους ευπρέπειας σε ό,τι αφορά τόσο τη λειτουργία του οργάνου αυτού.

Όλα αυτά συνθλίβονται από την αρχή σχεδόν της παρούσας δημοτικής περιόδου όταν ανοίκειοι και σεξιστικοί χαρακτηρισμοί εκτοξεύονται προς τον θεσμό της Δημάρχου, μόνο και μόνο επειδή είναι Γυναίκα!! Θα μπορούσε κάποιος να οργιστεί, να θυμώσει αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό όχι γιατί με διακατέχουν τέτοια αισθήματα αλλά γιατί έχω ισχυρή την πεποίθηση ότι η πόλη αυτή αξίζει τα καλύτερα.

Δεν είμαι και δεν είμαστε εδώ για να συναινέσουμε στην αδράνεια, στην έλλειψη οράματος.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε δύναμη και προοπτική στον τόπο μας

Αυτή είναι η αλήθεια όπως τη βιώνω εγώ, οι συνεργάτιδες και οι συνεργάτες μου.

Θα περίμενε κάθε άνθρωπος να ασκείται κριτική με κανόνες. Κι όμως αυτό ισοπεδώνεται με όρους προσωπικής αντιπαράθεσης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας. Πρωτοστατούν ορισμένοι και μάλιστα αυτοί που κατά τα άλλα κόπτονται , λόγω δήθεν πολιτικής προοδευτικότητας, σε χαρακτηρισμούς όχι για τις αποφάσεις μας αλλά μόνο και μόνο για το πρόσωπο που τις εισηγείται η λαμβάνει!

Δεν με πτοεί, δεν μας πτοούν οι κραυγές όσων αναζητούν στη δύση του πολιτικού τους βίου ένα ρόλο ή μια πολιτική επιβεβαίωση της ήττας τους.

Στο δημοτικό συμβούλιο ο σεξισμός περισσεύει από ορισμένους συναδέλφους και συναδέλφισσες, οι οποίοι ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης. Ο όρος σεξισμός ασφαλώς και δεν περιορίζεται σε σχόλια περί της εμφάνισης των γυναικών που τα έχω δεχθεί απλόχερα κι εγώ, αλλά περιλαμβάνει την υποτίμηση των ικανοτήτων, καθώς και της προσωπικότητάς τους.

Δυστυχώς, ορισμένοι δεν έχουν ξεπεράσει το γεγονός ότι οι γυναίκες πλέον έχουν μάθει να αγωνίζονται, να διεκδικούν, να είναι δυναμικές, ξεπερνώντας πολλές φορές τους συναδέλφους ή και τους αντιπάλους.

Πολλοί εργαλειοποιούν τη θεσμική λειτουργία του Δήμου, βωμολοχούν για την υπηρεσία, θίγουν προσωπικότητες, αλλοιώνουν απροκάλυπτα τα γεγονότα και επικαλούνται τη νομιμότητα. Προσωπικά ως Δήμαρχος είμαι εδώ.

Δεν θα επιτρέψω τον ευτελισμό των διαδικασιών, ούτε και θα αποστώ κατα κεραία από την αξιοπρέπεια.

Δεν έγινα Δήμαρχος επειδή δεν είχα τι άλλο να κάνω κάνω ως εργασία! Ούτε γιατί αναζητώ ένα μισθό. Για μένα μισθός είναι η αγάπη του κόσμου, η απλόχερη στήριξή του, η πίστη στο όραμά μας, η πεποίθηση ότι το αναπτυξιακό μας όραμα γίνεται πραγματικότητα. Ενοχλούνται κάποιοι;

Ναι απροκάλυπτα. Ξεβολεύονται κάποιοι;

Ναι αδυσώπητα. Ας είναι. Εμείς είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι.

Πιστέψτε με δεν θα το επιτρέψω, δεν θα το επιτρέψουμε, επειδή εμείς πιστεύουμε στην ισότητα των ανθρώπων, στη δημοκρατία.

Για το λόγο αυτό απευθύνομαι πλέον σε όλες και όλους εσάς, για να καταγγείλω την απαράδεκτη σεξιστική συμπεριφορά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας είπα δεν είμαι πολιτικός, αλλά πολιτικός μηχανικός. Πολλοί ξεβολεύτηκαν και ενοχλήθηκαν διότι παράγεται έργο.

Εμείς θα πορευθούμε και θα αναδείξουμε τις επιλογές αυτές.

Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ενότητας μέσα από την ποικιλομορφία, εμείς θα επιλέξουμε το διάλογο από τις ύβρεις.

Εμείς δεν θα γίνουμε ο βαστάζος ανέξοδων πολιτικών των περασμένων δεκαετιών.

Εμείς θέλουμε να ανθίσουν όλα τα λουλούδια στην πόλη μας.

Εμείς θα δώσουμε τα πινέλα και τα χρώματα της πολιτικής εντιμότητας και ας επιλέξουν αυτοί τον καμβά των πολιτικών.

Η αξιοπρέπεια και το ήθος θα παλέψουν με την χυδαιότητα και τη μικροπρέπεια. Χτυπήστε όσο θέλετε. Αντέχουμε!

Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε με την ενεργοποίηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. Ό,τι πιο δυνατό έχει η πόλη θα ενταχθεί στην επιτροπή αυτή. Πρωτοστατούμε σε ένα δίκτυο των γυναικών δημάρχων της Ελλάδας για τα θέματα του σεξισμού στην πολιτική.

Εκπονούμε πρόγραμμα εκπαιδευτικής παρέμβασης στην εκπαίδευση για τα θέματα αυτά και έπονται και άλλες δράσεις στην κατεύθυνση αυτή.

Ως πολιτική δύναμη, είμαστε εδώ για να ενώνουμε, για να δίνουμε δύναμη και προοπτική. Χτυπήστε όσο θέλετε. Τα κύματα δεν μας φοβίζουν. Για εμάς βραχίονας είστε όλοι εσείς . Αυτές και αυτούς χτυπάτε. Εκλεγήκαμε γιατί αγαπάμε την Νέα Ιωνία, την πόλη της καρδιάς μας!!

Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό.

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024