Βρετανία και Ισραήλ – Θα εργαστούμε «μέρα νύχτα» για να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά
«Οι δείκτες του ρολογιού χτυπούν» και αυτό «αυξάνει την ανάγκη για στενή συνεργασία με τους εταίρους και τους φίλους μας για να ματαιωθούν οι φιλοδοξίες της Τεχεράνης».
Το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ από κοινού θα «εργαστούν μέρα νύχτα» για να εμποδίσουν το Ιράν να γίνει δύναμη με πυρηνικό οπλοστάσιο, ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών σε άρθρο που συνυπέγραψαν και δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή στην εφημερίδα The Telegraph.
«Οι δείκτες του ρολογιού»
Το άρθρο δημοσιεύθηκε την παραμονή της επανέναρξης σήμερα Δευτέρα στη Βιέννη, έπειτα από αναστολή πέντε μηνών, των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και τα συμβαλλόμενα μέρη στη συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης – επισήμως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ) – με σκοπό να επανενταχθεί η Ουάσιγκτον στη συμφωνία του 2015 και το Ιράν να επανέλθει στην πλήρη τήρησή της.
Οι ΗΠΑ συμμετέχουν εκ του σύνεγγυς στις συνομιλίες.
Το Ισραήλ και δυτικές χώρες ερίζουν επί χρόνια ότι σκοπός του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας του Ιράν είναι η απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου. Η Τεχεράνη το αρνείται.
«Οι δείκτες του ρολογιού χτυπούν» και αυτό «αυξάνει την ανάγκη για στενή συνεργασία με τους εταίρους και τους φίλους μας για να ματαιωθούν οι φιλοδοξίες της Τεχεράνης», αναφέρεται στο άρθρο που υπογράφουν οι Λιζ Τρας και Γιαΐρ Λαπίντ, αντίστοιχα επικεφαλής της βρετανικής και της ισραηλινής διπλωματίας.
«Πολύ ανήσυχη»
Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Ναφτάλι Μπένετ, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι «πολύ ανήσυχη» διότι οι μεγάλες δυνάμεις θα άρουν κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος του Ιράν σε αντάλλαγμα για τους περιορισμούς στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας, που θεωρεί πολύ ανεπαρκείς.
Πηγή: ΑΠΕ
- Γερμανία: Η O2 Telefónica σχεδιάζει περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442