Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας

Βρετανία – Ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας

"Ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και γι΄αυτό όταν επιβεβαιώσαμε αυτά τα δύο χθες, ένα στο Έσεξ και ένα στο Νότιγχαμ, αμέσως βεβαιωθήκαμε ότι εντοπίσαμε με ακρίβεια όλες τις επαφές τους» τόνισε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κοροναϊού στη χώρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ανασχέσει την εξάπλωσή του.

«Ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και γι΄αυτό όταν επιβεβαιώσαμε αυτά τα δύο χθες, ένα στο Έσεξ και ένα στο Νότιγχαμ, αμέσως βεβαιωθήκαμε ότι εντοπίσαμε με ακρίβεια όλες τις επαφές τους. Επιπλέον διενεργούμε στοχευμένα διαγνωστικά τεστ και στις δύο περιοχές και στη συνέχεια προχωράμε στην αλληλούχιση του γονιδιώματος όλων των θετικών τεστ», τόνισε ο Τζαβίντ μιλώντας στο BBC.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Δέσμη μέτρων για να ανακοπεί η εξάπλωση της παραλλαγής «Όμικρον» ανακοίνωσε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Μέσα στα μέτρα που ανακοίνωσε περιλαμβάνεται το υποχρεωτικό PCR για όλους τους διεθνείς επισκέπτες, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, ενώ όλες οι στενές επαφές των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον θα μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών, επίσης ανεξαρτήτου εμβολιασμού.

«Θα απαιτήσουμε από οποιονδήποτε εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει τεστ PCR μέχρι το τέλος της δεύτερης ημέρας μετά την άφιξή του και να απομονωθεί μέχρι να έχει αρνητικό αποτέλεσμα», τόνισε.

Μέχρι σήμερα οι αρχές ζητούσαν από τους επισκέπτες να υποβάλλοντα σε τεστ αντιγόνου, όχι όμως και να απομονώνονται μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Ακόμα επανέρχεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ και στα καταστήματα.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024