Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Νέα ντοκουμέντα για τον 6χρονο Άρθουρ που βασανίστηκε μέχρι να πεθάνει από τους γονείς του

Βρετανία – Νέα ντοκουμέντα για τον 6χρονο Άρθουρ που βασανίστηκε μέχρι να πεθάνει από τους γονείς του

Η Βρετανία είναι συγκλονισμένη με αυτά που αποκαλύπτονται για όσα πέρασε ο 6χρονος Άρθουρ που πέθανε μετά από βασανιστήρια στη Βρετανία.

Η ιστορία του 6χρονου Άρθουρ – Λαμπίνιο Χιουζ έχει συγκλονίσει τη Βρετανία και όχι μόνο αφού ο μικρός πέθανε μετά από τα βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλλαν ο πατέρας και η μητριά του, ο 29χρονος Τόμας Χιουζ και η 32χρονη Έμα Τάστιν.

Να σημειώσουμε ότι η δίκη διακόπηκε, καθώς η Τάστιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, φωτογραφία που έδειχνε το παιδί να έχει μελανιασμένο ώμο αγνοήθηκε από τις Αρχές.

Με βάση το ρεπορτάζ της Daily Mail, η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε τραβηχτεί από τη γιαγιά του 6χρονου Άρθουρ σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει τους αρμόδιους ότι το αγοράκι κινδύνευε πραγματικά. Η ίδια είχε καταλάβει τι μπορούσε να συμβεί.

Η μαρτυρία της γιαγιάς

Η Τζοάν Χιουζ αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι είχε τηλεφωνήσει στις κοινωνικές υπηρεσίες και προσφέρθηκε να τους στείλει τη φωτογραφία, αλλά έλαβε την απάντηση «ότι δεν ήθελαν να τη δουν». Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας την επόμενη ημέρα, απέδωσαν τα σημάδια και τις μελανιές σε «παιδικό παιχνίδι» και δεν κατέγραψαν κάποιο λόγο ανησυχίας.

Μία από τις κοινωνικές λειτουργούς κατέθεσε αργότερα στη δίκη ότι είχε προσέξει μόνο μια «μελανιά που κιτρίνιζε» στη μέση της πλάτης του Άρθουρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Όταν αργότερα της έδειξαν την επίμαχη φωτογραφία με το σημάδι στον ώμο, δήλωσε σοκαρισμένη και εξέφραξε έκπληξη που δεν είχε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων. Ήταν, όμως, αργά για τον Άρθουρ…

Θυμίζουμε ότι ο μικρός Άρθουρ παραπονιόταν ότι «δεν τον αγαπάει κανείς» και ότι κανείς «δεν πρόκειται να τον ταΐσει», κάτι που έχει ακουστεί στο δικαστήριο μέσα από ηχητικές καταγραφές.

Τα ηχητικά κλιπ είναι πάνω από 200 και τα είχε καταγράψει η ίδια η μητριά του Άρθουρ. Το βίντεο που κυκλοφόρησε χθες δείχνει πόσο αδύναμο ήταν το αγοράκι αφού δεν μπορούσε ούτε να σηκωθεί, ενώ τα ρούχα έπλεαν πάνω του.

Το βίντεο – σοκ

Φρικιαστικές λεπτομέρειες

Ο 6χρονος Άρθουρ είχε μετακομίσει στο σπίτι των δύο κατηγορούμενων μετά τη φυλάκιση της φυσικής του μητέρας, επειδή σκότωσε τον άνδρα που διατηρούσε σχέση. Κατά την εφιαλτική διαμονή του στο σπίτι «κολαστήριο» δεχόταν ψυχική και σωματική κακοποίηση που ισοδυναμούσε με «βασανισμό παιδιού», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Να σημειώσουμε ότι ο 29χρονος Τόμας Χιουζ, πατέρας του Άρθουρ, απουσίαζε από το σπίτι τη μέρα που το άτυχο αγόρι υπέστη τον μοιραίο τραυματισμό που του στοίχισε τη ζωή και προκλήθηκε από «επαναλαμβανόμενα χτυπήματα του κεφαλιού πάνω σε σκληρή επιφάνεια», ωστόσο κατηγορείται για συνέργεια και κακοποίηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μοιραία χτυπήματα κατάφερε στο παιδί η μητριά του, με την ίδια να επιμένει ωστόσο ότι δεν άγγιξε το αγόρι και πιθανώς τραυματίστηκε πέφτοντας από τις σκάλες ή χτυπώντας το ίδιο το κεφάλι του στις επιφάνειες.

Οι δύο κατηγορούμενοι

Τι παραδέχθηκε ο πατέρας του

Ο πατέρας του Άρθουρ έχει παραδεχθεί ήδη στο δικαστήριο ότι για να τιμωρήσει το παιδί του, του προκαλούσε πόνο χρησιμοποιώντας σημεία πίεσης πάνω στο σώμα του, ουσιαστικά αντιγράφοντας τεχνικές που είχε μάθει παρακολουθώντας βίντεο για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ασκούσε πίεση σε αυτά τα σημεία για 10-15 δευτερόλεπτα, προκειμένου να «επαναφέρει» στην τάξη το παιδάκι.

Όταν η σύντροφός του του έστελνε ηχητικες καταγραφές με τον μικρούλη να κλαίει γοερά όταν εκείνος έφευγε από το σπίτι, ο Τόμας Χιουζ απαντούσε με μηνύματα όπως «άνοιξέ του τον λάκκο», «θα του κόψω τον λαιμό» και «όταν γυρίσω σπίτι ο μικρός την έβαψε». Σε άλλα μηνύματα που είχε στείλει έγραφε στη μητριά του αγοριού να «τον πετάξει έξω με τα σκουπίδια», ενώ εξαπέλυε κι άλλες σωματικές απειλές για τον γιο του.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, τα βασανιστήρια του Άρθουρ δεν είχαν τελειωμό. Εκτός από τη συναισθηματική κακοποίηση, όπως το να κομματιάζουν με ψαλίδι μπροστά του τα αγαπημένα του μπλουζάκια και την αγαπημένη του κουβέρτα, υπήρχε λεκτική και σωματική βία, στέρηση τροφής, απομόνωση για ώρες ολόκληρες και υπερβολικά αλατισμένα φαγητά που δηλητηρίαζαν τον οργανισμό του άτυχου μικρού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024