Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιλιτσντάρογλου - Εξαπολύει μύδρους κατά Ερντογάν για την οικονομική κρίση - Φέρνει ως παράδειγμα την Ελλάδα

Κιλιτσντάρογλου – Εξαπολύει μύδρους κατά Ερντογάν για την οικονομική κρίση – Φέρνει ως παράδειγμα την Ελλάδα

Κατά τον κ. Κιλιτσντάρογλου, ο Ερντογάν έχει μετατραπεί σε «πρόβλημα εθνικής ασφαλείας» για την Τουρκία.

Σφοδρή επίθεση κατά του Ταγίπ Ερντογάν, για το οικονομικό κραχ, με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Τουρκία, εξαπέλυσε ο  πρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κιλιντσντάρογλου, που ακύρωσε όλο του το πρόγραμμα για να ασχοληθεί με την οικονομική κρίση έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Ελλάδα:

«Μέχρι χθες, μας έλεγαν ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί, η Ελλάδα είναι σε άθλια κατάσταση, η Ελλάδα χρεωκόπησε. Στην Ελλάδα, ο βασικός μισθός είναι κατά 2,7 φορές μεγαλύτερος, δηλαδή περίπου 3 φορές μεγαλύτερος από το βασικό μισθό της Τουρκίας. Ποιος είναι σε άθλια κατάσταση;», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει ενσκήψει ποτέ τέτοια καταστροφή στην ιστορία της δημοκρατίας», πρόσθεσε προσάπτοντας την ευθύνη για την ελεύθερη πτώση της λίρας προσωπικά στον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά την Τουρκία από το 2003. Κατά τον κ. Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός του κράτους έχει μετατραπεί σε «πρόβλημα εθνικής ασφαλείας» για την Τουρκία.

Κυνικές δηλώσεις βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος

Την  ίδια ώρα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος AKP, προκαλεί, καλώντας τους πολίτες να μειώσουν το φαγητό.

Ο βουλευτής του Ερντογάν,  Ζουλφί Ντεμιρμπάγ, ανέφερε συγκεκριμένα: «Μπορεί να έχουμε προβλήματα στην οικονομία.  Αντι λοιπόν το μήνα να τρώμε 1-2 κιλά κρέας,  τότε ας φάμε μισό κιλό
Αγοράζουμε δύο κιλά ντομάτες εκ των οποίων καθώς δεν κάνουμε προσεκτική χρήση τα μισά πάνε στα σκουπίδια. Ε!  ας πάρουμε δυο ντομάτες», είπε, για να καταλήξει: «Η χρήση πρώιμων λαχανικών τον χειμώνα δεν είναι ούτως ή άλλως πολύ ευεργετική για την υγεία».

Στα τάρταρα οι μισθοί

Οι δηλώσεις αυτές εγιναν την ώρα που οι πολίτες, είναι αντιμέτωποι με την φτώχεια, ενώ -μετά τις αλλεπάλληλες «βουτιές» της τουρκικής λίρας- η πώληση ζάχαρης, λαδιού και καφέ, γίνεται με το δελτίο.

Ο καθαρός κατώτερος μισθός στη χώρα,  συρρικνώθηκε από τα 380 δολάρια (σχεδόν 338 ευρώ) τον Ιανουάριο στα 224 δολάρια (199 ευρώ) χθες στην ισοτιμία της ημέρας.

Αρκετοί Τούρκοι ομολογούν πως δεν μπορούν να σταματήσουν να παρακολουθούν την πορεία της συναλλαγματικής ισοτιμίας και να κάνουν συνεχώς υπολογισμούς για τα έξοδά τους – υπολογισμούς που «αλλάζουν εκατό φορές την ημέρα».

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, οι ετικέτες που κυριαρχούν μεταξύ των χρηστών στην Τουρκία είναι αρκετά ενδεικτικοί του κλίματος: «Βυθιζόμαστε», «Κυβέρνηση παραιτήσου», «Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα».

Στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, έμποροι έκαψαν ψεύτικα δολάρια στον δρόμο. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε μάτι, δεν ξέρουμε ποιο είναι το μέλλον μας», είπε ένας.

Αρκετοί εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι λένε πως με το που θα πάρουν τον μισθό ή τη σύνταξή τους, μετατρέπουν αμέσως το ποσό σε συνάλλαγμα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024