Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΜακΚίσικ 8 λεπτά – Και άλλα τόσα ο Πρίντεζης…

Ο ΜακΚίσικ 8 λεπτά – Και άλλα τόσα ο Πρίντεζης…

Η εξήγηση για τους χρόνους και όλα όσα ήθελε ο Μπαρτζώκας αλλά δεν του βγήκαν.

Οι νίκες έχουν πολλούς… πατεράδες. Οι ήττες; Συνήθως έναν υπεύθυνο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι εκείνος που έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη κριτική από χθες βράδυ, μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό. Κυρίως για το γεγονός πως δεν αντέδρασε όταν ο Παναθηναϊκός εξαπόλυσε την αντεπίθεσή του. Δεν πήρε τάιμ άουτ, δεν φρέσκαρε την ομάδα του, άφησε τους «πράσινους» να βρουν ψυχολογία μέσα από συνεχόμενα μεγάλα σουτ.

Ο ίδιος είπε πως για την ήττα υπάρχουν απαντήσεις μπασκετικές και μη. Στο «μη» βάλτε την αυτοπεποίθηση. Οι παίκτες του Πρίφτη βρήκαν μπόλικη όταν ξεκίνησαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Το πίστεψαν, την ώρα που ο Ολυμπιακός έδειξε να χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του.

Αποτέλεσμα; Από τη μία πλευρά πήρε – και έβαλε – μεγάλα σουτ ο «καυτός» Νεμάνια Νέντοβιτς. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έβγαλε δύο ελεύθερα σουτ στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Και τα δύο από τα χέρια του «κρύου» Γουόκαπ. Χάθηκαν, όπως χάθηκαν και κρίσιμες βολές. Και χάθηκε το ματς.

Ο Μπαρτζώκας είναι προπονητής που «παίζει» με τους χρόνους. Και με τις πεντάδες. Βάζει συγκεκριμένες πεντάδες, σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού. Χθες όμως μίκρυνε το rotation. Με αποτέλεσμα παίκτες όπως ο Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Γιώργος Πρίντεζης να μείνουν στο παρκέ λίγο παραπάνω από 8 λεπτά. Και να μην είναι μέσα στο φινάλε.

Κι αν για τον Πρίντεζη υπάρχει εξήγηση (αν και με τα προβλήματα των φάουλ που είχε ο Παναθηναϊκός, ο αρχηγός θα είχε θέση στα τελευταία λεπτά για να φθείρει τους «πράσινους»), ο ΜακΚίσικ δεν ήταν στο παρκέ όταν θα έπρεπε να είναι. Για να δώσει ενέργεια, για να πάρει προσπάθειες, για να αποτελέσει στήριγμα επιθετικά.

Ο Μπαρτζώκας ήθελε το τρίποντο από Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ, αλλά δεν του βγήκε. Και ο Πρίφτης διάβασε καλά το ματς και τη σκέψη του αντιπάλου του, φεύγοντας από το ΣΕΦ με τη μεγαλύτερη νίκη στην έως τώρα πορεία του στον Παναθηναϊκό.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024