Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επιχείρηση «σοκ» του Μαρτίνς, η ομιλία και η… αλλεργία του στις κουβέντες περί σερί με την ΑΕΚ

Η επιχείρηση «σοκ» του Μαρτίνς, η ομιλία και η… αλλεργία του στις κουβέντες περί σερί με την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ. Αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει ούτε να ακούει για παραδόσεις και… σερί. Και έχει ετοιμάσει «σχέδιο μάχης».

Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει ένα απίθανο σερί απέναντι στην ΑΕΚ επί ημερών Πέδρο Μαρτίνς. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν χάσει ούτε ένα από τα 11 παιχνίδια που έχουν δώσει με τον Πορτογάλο τεχνικό απέναντι στην Ενωση. Και όχι μόνο έχουν 8 νίκες και 3 ισοπαλίες, αλλά οι αριθμοί, τα σκορ, είναι τόσο εντυπωσιακά, που καταδεικνύουν την τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο συλλόγων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει συνολικά 24 γκολ σε αυτά τα 11 ματς, με την ΑΕΚ να έχει βρει δίχτυα μόλις 5 φορές. Το 1-5 (0-4 ημίχρονο) της 4ης Απριλίου 2021, δε, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία των Κιτρινόμαυρων. Και το πιο εμφατικό αποτέλεσμα σε αυτή την αήττητη σειρά αγώνων των πρωταθλητών.

Ωστόσο, αυτά είναι για να καταγράφονται από τους λάτρεις των αριθμών, της προϊστορίας και όσους πιστεύουν στις… παραδόσεις. Εστω κι αν αυτές έχουν τριετή διάρκεια. Οσο διαρκεί η αήττητη πορεία του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ. Μια 11άδα αγώνων, ωστόσο, που αφήνει παγερά αδιάφορο τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Καθώς στο μυαλό του Μαρτίνς δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από το σήμερα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ καλά τι πρόκειται να αντιμετωπίσει η ομάδα του στο ΟΑΚΑ. Γνωρίζει ότι το σημερινό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με ό,τι είχε προηγηθεί. Διότι όπως εξήγησε στους ποδοσφαιριστές του, στην ανάλυση του αγώνα, η ΑΕΚ είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εχει αδυναμίες, αλλά έχει και ποιότητα στη μεσοεπιθετική της γραμμή. Ποιότητα που μπορεί να προκαλέσει ζημιές εάν δεν υπάρξει απόλυτη συγκέντρωση και προσοχή.

«Για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίσουμε και τα ντέρμπι. Πρέπει να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη και την ποιότητά μας», ήταν το μήνυμά του στους ποδοσφαιριστές του. Ενώ παράλληλα φρόντισε να υπενθυμίσει για ακόμη μία φορά πως «…το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο και σημαντικό για εμάς και για τον κόσμο. Είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει σημασία πώς θα παίξεις, σημασία έχει η νίκη».

Ο Μαρτίνς δεν κρύβεται. Ξέρει ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με ανώτερο και πιο ποιοτικό υλικό από όλες τις υπόλοιπες στην Ελλάδα. Και θέλει να πάει στο ΟΑΚΑ για να πάρει ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα και να διευρύνει ή έστω να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει κατακτήσει. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο η τακτική που θα ακολουθήσουν οι Ερυθρόλευκοι αναμένεται να είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξάλλου, όπως έχουν μελετήσει τα μέλη του τεχνικού επιτελείου, επί ημερών Γιαννίκη η ΑΕΚ έχει δείξει σαφή διάθεση πίεσης στα πρώτα λεπτά, με σκοπό να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται να αντικρούσει… αμυνόμενος τη συγκεκριμένη επιλογή της Ενωσης. Αλλά στόχος είναι η πίεση να είναι ακόμη μεγαλύτερη από τους Πειραιώτες, ώστε να επιτευχθεί ψυχρολουσία στους γηπεδούχους. Καθώς ο Μαρτίνς ξέρει ότι εάν η ομάδα του προηγηθεί, τότε το παιχνίδι θα πάρει τη μορφή που ο ίδιος θέλει. Και θεωρεί κλειδί το πρώτο γκολ. Ειδικά σε ένα γήπεδο όπου οι συνθήκες αναμένεται να είναι… ιδιαίτερες. Και όχι μόνο της παρουσίας 40.000 οπαδών…

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024