Δυο μέρες πριν την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διόνυσιος, έθεσε σε αργία 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις σε μερίδα πιστών που πέταξαν τρικάκια σε δρόμους της πόλης της Ζακύνθου.
Αντιδράσεις των πιστών
Στο κείμενό τους κατηγορούν τον Μητροπολίτη για «απάνθρωπες, παράνομες και σατανικές ενέργειες που θα ταράξουν την ψυχική γαλήνη του ποίμνιου».
Πηγή φωτο: ertnews.gr
Όπως αναφέρει το ertnews.gr, η κατάσταση που δημιουργείται στο νησί είναι δύσκολη, καθώς εάν οι ιερείς επιμείνουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν και εάν με κάποιο τρόπο δεν αντικατασταθούν, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις ενορίες και στα χωριά της Ζακύνθου, που θα μείνουν χωρίς ιερείς και ακολουθίες, ενόψει Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας