Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία – Το κοινοβούλιο ήρε την ασυλία του Σεμπάστιαν Κουρτς - Εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς

Αυστρία – Το κοινοβούλιο ήρε την ασυλία του Σεμπάστιαν Κουρτς – Εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς

Η υπόθεση αφορά κατάχρηση δημοσίων πόρων, μεταξύ 2016-2018, από συνεργάτες του πρώην καγκελαρίου. Στόχος ήταν να χρηματοδοτηθούν κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και να προβληθεί θετικά ο Κουρτς σε μέσα ενημέρωσης

Το κοινοβούλιο της Αυστρίας ήρε απόψε την ασυλία του συντηρητικού πρώην καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο, όταν ενεπλάκη το όνομά του σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς.

Είχε ασυλία

Ο 35χρονος Κουρτς μπήκε στο στόχαστρο μιας έρευνας αλλά, παρά την παραίτησή του από την καγκελαρία, δεν του ασκήθηκε δίωξη επειδή είχε ασυλία ως μέλος του κοινοβουλίου και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος ÖVP.

Ο ίδιος ο Κουρτς είχε δηλώσει ότι θέλει να αρθεί η κοινοβουλευτική ασυλία του ώστε να προχωρήσει η έρευνα και ότι επιθυμεί να καταρρίψει τις κατηγορίες -λανθασμένες κατ’ αυτόν- που του στοίχισαν την καγκελαρία.

Πότε ξέσπασε το σκάνδαλο

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Οκτώβριο, όταν ερευνήθηκαν η καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της διερεύνησης μιας υπόθεσης κατάχρησης δημοσίων πόρων, μεταξύ 2016-2018, από συνεργάτες του πρώην καγκελαρίου. Στόχος ήταν να χρηματοδοτηθούν κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και να προβληθεί θετικά ο Κουρτς από τα μέσα ενημέρωσης του ισχυρού αυστριακού ομίλου Österreich.

Νεότερος επικεφαλής

Ο Κουρτς ήταν ο νεότερος επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο όταν εξελέγη, σε ηλικία 31 ετών. Ο συνασπισμός που σχημάτισε με την ακροδεξιά κατέρρευσε το 2019, όταν οι σύμμαχοί του βρέθηκαν στο επίκεντρο ενός σκανδάλου διαφθοράς. Μετά τις νέες εκλογές συμμάχησε με τους Πράσινους και παρέμεινε καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024