Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κορονοενισχύσεις μόνο σε προϊόντα που υπάρχει τεκμηρίωση απώλειας

Κορονοενισχύσεις μόνο σε προϊόντα που υπάρχει τεκμηρίωση απώλειας

Διάλογος του Σπήλιου Λιβανού με αντιπροσωπεία αγροτών από την Δυτική Αχαΐα.

Τη διαβεβαίωση ότι το ΥπΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των αγροτών της Αχαΐας και ιδιαίτερα των παραγωγών οινοποιήσιμων σταφυλιών έδωσε ο ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των αγροτών στην Πάτρα, λίγο πριν την έναρξη της ΚΑΠ.

Αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας, συζήτησαν με τον ΥπΑΑΤ πριν ο ίδιος εισέλθει στο χώρο που θα γινόταν η 10η Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ, στο κτήμα της Achaia Clauss, και του επέδωσαν υπόμνημα με αιτήματα με κυριότερο της καταβολή ενίσχυσης για τον κορωνοϊό για την παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών.

Πρόκειται για ένα θέμα, όπως είπε, για το οποίο έχουν γίνει πολλές συναντήσεις στο Υπουργείο με τον ίδιον αλλά και με τους βουλευτές του νομού, οι οποίοι έχουν την ίδια αγωνία με τους παραγωγούς για την επίλυση του θέματος.

«Γνωρίζω σε βάθος το ζήτημα και συμμερίζομαι την ανάγκη να βρεθεί λύση και για τα προϊόντα της Δυτικής Αχαΐας, για τα οποία υπάρχει τεκμηρίωση της απώλειας εισοδήματος, όπως και για άλλα προϊόντα σε άλλες περιοχές της χώρας. Προσπαθούμε εντατικά, μέσα στο στενό δημοσιονομικό πλαίσιο της χώρας, να βοηθήσουμε όσους περισσότερους παραγωγούς μπορούμε σε όλη την Ελλάδα. Σας ζητώ λίγη υπομονή και να εργαστούμε από κοινού για την εξεύρεση λύση», είπε ο ΥπΑΑΤ.

Σε ερώτηση γιατί δόθηκαν για άλλα προϊόντα κορoνοενισχύσεις και για άλλα προϊόντα δεν έχουν δοθεί εδώ και 14 μήνες, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ανέλαβε ο προκάτοχός μου Μάκης Βορίδης, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ. Με την ίδια λογική που αντιμετωπίζουμε το τεκμηριωμένο αίτημα από τη Δυτική Αχαΐα, αντιμετωπίζουμε και τα αιτήματα των παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Και σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει μία διαδικασία. Από τη στιγμή που έχουμε την τεκμηρίωση, ακολουθούμε την διαδικασία και όποτε και για όποιο προϊόν μπορούμε, εκταμιεύουμε χρήματα». Ωστόσο επισήμανε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα των οινοποιήσιμων σταφυλιών, δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση, και πρόσθεσε:

«Εμείς είμαστε μαζί σας. Είμαστε δίπλα σας. Δεν είμαστε απέναντί σας. Το πρόβλημα δεν είναι αν θέλουμε εμείς να στηρίξουμε τα προϊόντα για τα οποία τεκμηριώνεται η μείωση του εισοδήματος. Αυτό είναι δεδομένο. Η πολιτική μας βούληση είναι να τα στηρίξουμε. Το θέμα είναι να μας το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του κράτους».

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που θα συζητηθούν στη Συνδιάσκεψη για την Κ.Α.Π, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδιαίτερα στα προγράμματα που μπορεί να αξιοποιήσει η χώρα για τη στήριξη των αγροτών μας και συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα για τους Νέους Αγρότες που άνοιξε χθες, στα Σχέδια Βελτίωσης, στα προγράμματα για τις Βιολογικές Καλλιέργειες και  στα Leader, μέσω των οποίων αυξήσαμε, όπως είπε,  κατά 30% τα κονδύλια για την περιοχή.

Ο ΥπΑΑΤ αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Γιώργου Μυλωνά, ο οποίος, από κοινού με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας κ Γιώργο Βεσκούκη του επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών, να επισκεφτεί εκ νέου την περιοχή και να έχει μία νέα συνάντηση με τους παραγωγούς της περιοχής, αφού μελετήσει τα αιτήματά τους.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024