Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία - Υποχρεωτική ξανά η χρήση της μάσκας για τα παιδιά δημοτικού

Γαλλία – Υποχρεωτική ξανά η χρήση της μάσκας για τα παιδιά δημοτικού

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού ξεπέρασε τις 10.000 κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα στη Γαλλία

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα παιδιά στο δημοτικό επανέφερε σήμερα η Γαλλία, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε και ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο.

Τις τελευταίες μέρες το επίπεδο συναγερμού έχει αυξηθεί, αφού ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού ξεπέρασε τις 10.000 κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα.

Με μάσκες και περιοριστικά μέτρα

Όλοι οι μαθητές στην Γαλλία ηλικίας από 6 έως 10 ετών θα πρέπει λοιπόν στο εξής να φορούν μάσκα, ενώ από την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο το μέτρο είχε αρθεί στα διαμερίσματα της χώρας με τις λιγότερες μολύνσεις.

Εξάλλου, η νομαρχία του Βορρά της Γαλλίας έθεσε από προχθές Σάββατο πιο περιοριστικά μέτρα για τους ανθρώπους που έρχονται από το Βέλγιο, το οποίο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων είναι μία από τις δέκα χώρες της ΕΕ που βρίσκονται σε «πολύ ανησυχητική» κατάσταση.

Οι άνθρωποι που έρχονται από το Βέλγιο, εκτός από τα παιδιά κάτω των 12 ετών, θα πρέπει να παρουσιάσουν έγγραφο που να πιστοποιεί ότι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα ή έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR ή αντιγόνου 24 ωρών.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Γαλλία κατατάσσεται στην κατηγορία «μέτρια ανησυχία».

Δεν είναι στο τραπέζι lockdown για τους ανεμβολίαστους

Ο επικεφαλής των βουλευτών της προεδρικής πλειοψηφίας, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε σήμερα πως ένα νέο λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους, όπως στην Αυστρία, δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

«Ο σκοπός, και η μέθοδος που ακολουθούμε είναι εκείνοι του εμβολιασμού και της αναμνηστικής δόσης», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σε διάγγελμά του στις 9 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η αναμνηστική δόση για τους άνω των 65 ετών θα είναι υποχρεωτική από τις 15 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια «620.000 ραντεβού κλείστηκαν στο Doctolib», την κύρια γαλλική ηλεκτρονική πλατφόρμα ιατρικών ραντεβού, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Συνολικά, στις 9 Νοεμβρίου, ο επίσημος οργανισμός Santé Publique France καταμετρούσε περισσότερους από 51 εκατομμύρια Γάλλους εμβολιασμένους.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024