«Ας μην επιτρέψουμε στον φόβο και στην παραπληροφόρηση να ορίζουν τη ζωή μας» δήλωσε η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της για την εποχική γρίπη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανταποκρινόμενη για δεύτερη χρονιά στην πρόσκληση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, συμμετείχε νωρίτερα σήμερα στο πρόγραμμα εμβολιασμού για την εποχική γρίπη.

Μετά τον εμβολιασμό, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι «η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία και ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό και ασφαλές μέσο πρόληψης της νόσου». Επισήμανε, επίσης, ότι «εκτός από το εμβόλιο για τον Covid-19, είναι σημαντικό να κάνουν έγκαιρα όσοι πρέπει, και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, το εμβόλιο για την εποχική γρίπη και για τον πνευμονιόκοκκο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι επόμενοι μήνες απαιτούν διαρκή εγρήγορση και προσοχή στα θέματα της υγείας» και υπογράμμισε ότι «η πανδημία μας δίδαξε ότι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι να μετατρέψουμε τον δισταγμό και την άρνηση σε αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Ας μην επιτρέψουμε στον φόβο και στην παραπληροφόρηση να ορίζουν τη ζωή μας».

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της ΕΠΕ Στέλιος Λουκίδης και τα μέλη του ΔΣ Παρασκευή Κατσαούνου και Νικολέττα Ροβίνα, ευχαρίστησαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμμετοχή της και υπενθύμισαν, για άλλη μια φορά, τη σημασία της πρόληψης. Στον εμβολιασμό έλαβε μέρος, προαιρετικά, και το προσωπικό της Προεδρίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr