Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρακοπούλου - Το 90% των ασθενών είναι αρνητές εμβολίου - Καλούν για βοήθεια στο «παρά πέντε»

Θεοδωρακοπούλου – Το 90% των ασθενών είναι αρνητές εμβολίου – Καλούν για βοήθεια στο «παρά πέντε»

«Υπάρχει ακόμα χρόνος να εμβολιαστεί ο κόσμος, τους παρακαλούμε, σε λίγο δεν θα αντέξουμε και εμείς και δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να τους περιθάλψουν»

Δραματική έκκληση να εμβολιαστεί ο κόσμος που δεν το έχει ήδη πραγματοποιήσει, έκανε η Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τις περιπτώσεις ανθρώπων που αντιδρούν να διασωληνωθούν.

«Υπάρχει ακόμα χρόνος να εμβολιαστεί ο κόσμος, τους παρακαλούμε, σε λίγο δεν θα αντέξουμε και εμείς και δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να τους περιθάλψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών, σχεδόν το 90%, είναι αρνητές του εμβολίου.

Η ίδια, η οποία από τον Αττικό Νοσοκομείο βρίσκεται πλέον εθελοντικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου έχασε την ζωή της η 51χρονη που αρνιόταν την διασωλήνωση, δήλωσε πως αρκετοί από αυτούς τους ασθενείς δεν πείθονται και ζητούν βοήθεια από τους γιατρούς όταν φτάνουν στο «παραπέντε» και είναι οριακή η κατάσταση τους.

«Το αίσθημα της δύσπνοιας είναι τραγικό και όταν πάσχει το αναπνευστικό του ασθενούς είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται οξυγόνο και όταν φτάνει στο παραπέντε τότε καλεί βοήθεια γιατί καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να μάχεται ο ίδιος και επειδή αισθάνεται ότι φεύγει» εξήγησε.

Καλούν για βοήθεια στο «παρά πέντε»

Η κ. Θεοδωτακοπούλου, επισήμανε πως η αντίδραση του αρνητή, δημιουργεί ταλαιπωρία τόσο στον ίδιο τον εαυτό του, όσο και σε όλο το σύστημα, με αποτέλεσμα ορισμένοι να καταλήγουν να διασωληνωθούν καθυστερημένα γιατί χρειάζεται να γίνει μια ολόκληρη διαδικασία για να επιτρέψουν στους γιατρούς να το κάνουν και μετά φτάνουν στα νοσοκομεία εντελώς «διαλυμένοι».

«Στην συνέχεια κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουμε κάποιους από αυτούς και να αντιμετωπίσουμε και την άρνηση των συγγενών που ενημερώνουμε και είναι επίσης αρνητές των εμβολίων και έχουν την ίδια λογική με τον ασθενή» δήλωσε ενδεικτικά

Παράλληλα, η κα Θεοδωρακοπούλου μίλησε για την πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία και αναφέρθηκε στην ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού που να μπορεί να πέσει στην μάχη της αντιμετώπισης της κατάστασης.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024