Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα - Ισπανία 0-1 - Καταρ-αμένο πλάνο

Ελλάδα – Ισπανία 0-1 – Καταρ-αμένο πλάνο

Η Ισπανία έφυγε νικήτρια με 1-0 από το ΟΑΚΑ κόντρα στην Ελλάδα η οποία έχασε κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση του ομίλου, λέγοντας «αντίο» (και) στο πλάνο Κατάρ. Τέταρτη σερί διοργάνωση που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μένει εκτός.

Η Εθνική ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς κόντρα στην υπερδύναμη Ισπανία αλλά ήττήθηκε με 0-1 στο ΟΑΚΑ χάρη σε ένα πέναλτι του Σαράμπια και έχασε κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση του ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ακόμη μια αποτυχία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που μένει εκτός για τέταρτη σερί μεγάλη διοργάνωση ενώ παράλληλα μετράει και μηδέν στα δύο στο νεοσύστατο Nations League. Διαδικαστικού χαρακτήρα το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στο Κόσοβο, αφού η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ είναι οριστικά τρίτη.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Φαν Σιπ επέλεξε διάταξη 3-5-2, με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Τζαβέλλα, Γούτα, Τσιμίκα στα στόπερ, τον Ανδρούτσο σε όλη τη δεξιά πλευρά και τον Γιαννούλη στην αριστερή. Σιώπης και Μπουχαλάκης ήταν στον άξονα, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Παυλίδη και Μασούρα που ξεκίνησαν στην επίθεση.

Από την άλλη ο Λουίς Ενρίκε παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 και τον Σιμόν κάτω από τα δοκάρια, με τους Γκαγιά, Λαπόρτ, Μαρτίνεθ και Καρβαχάλ στην άμυνα ενώ οι Ρόδρι, Γκάβι και Κόκε αποτελούσαν την τριάδα στον άξονα. Ντε Τομάς, Μοράτα και Σαράμπια ήταν στην επίθεση.

Η Ισπανία το κλασικό της παιχνίδι, η Ελλάδα ακίνδυνη

Μετά από τα πρώτα τρία λεπτά που η Εθνική μπήκε με διάθεση να πιέσει, το ματς απέκτησε τη μορφή που όλοι περίμεναν πριν τη σέντρα. Η Ισπανία την κατοχή με το κλασικό της passing game και η Ελλάδα στο μισό γήπεδο να περιμένει. Στο 17′ ήρθε και η πρώτη ευκαιρία στο ματς όταν ο Ντε Τομάς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο εξαιρετικός Γούτας με καίριο τάκλιν γλίτωσε την Εθνική. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μασούρας έφυγε απέναντι από τον Σιμόν ύστερα από την κάθετη του Παυλίδη και σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ.

Βρήκε τη λύση από την άσπρη βούλα η Ισπανία

Στο 24′ και μετά από ένα κόρνερ των Ισπανών, ο Μαρτσίνιακ έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Μαρτίνες, με τους παίκετς της Εθνικής να ζητούν επιθετικό φάουλ πάνω στον Μασούρα. Το VAR τσέκαρε τη φάση και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, με τον Σαράμπια να νικά τον Βλαχοδήμο από τα 11 βήματα και να κάνει το 0-1 στο 26′. Δέκα λεπτά μετά μάλιστα η «φούρια ρόχα» έφτασε κοντά και στο 0-2 όταν ο Μοράτα με τρομερή ενέργεια πέρασε τον Τζαβέλλα αλλά νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο στο τετ α τετ.

Αλλαγές για την Εθνική και προσπάθεια για πίεση αλλά…

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Φαν Σιπ πέρασε τους Τζόλη και Δουβίκα στις θέσεις των Μασούρα και Παυλίδη ώστε να πιέσει περισσότερο, κάτι που κατέφερε. Η Ελλάδα άρχισε να κρατά κάπως περισσότερο την μπάλα, αλλά δυσκολευόταν να γίνει απειλητική. Από την άλλη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έριξε ακόμη πιο πολύ ρυθμό. Στο 54΄ο Τζόλης μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ το οποίο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, στην καλύτερη ίσως στιγμή της Ελλάδας στο ματς.

Στα επόμενα λεπτά ό,τι αξιόλογο υπήρξε ήταν ένα άστοχο σουτ του Ροντρίγκο από καλή θέση και ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή που πέρασε ανεκμετάλλευτο για την Εθνική στο 79′. Το φινάλε του αγώνα βρήκε την Ελλάδα με μια αξιοπρεπή εμφάνιση αλλά και ακόμη έναν αποκλεισμό από μία μεγάλη διοργάνωση.

ΕΛΛΑΔΑ (Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78′ Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67′ Λημνιός), Μασούρας (46′ Τζόλης), Παυλίδης (46′ Δουβίκας).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ (89′ Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65′ Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57′ Ροντρίγκο), Μοράτα (65′ Φορνάλς), Σαράμπια (57′ Όλμο).

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024