Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν 72-74: Τι ‘χες Ιωάννη, τι ‘χα πάντα

Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν 72-74: Τι ‘χες Ιωάννη, τι ‘χα πάντα

Ο Λορένζο Μπράουν έδωσε το προβάδισμα στην Ούνικς 19,6¨ πριν το τέλος, ο Παπαπέτρου ανέλαβε την τελευταία επίθεση, αλλά μετά το παιχνίδι με την Μπασκόνια, αστόχησε και τώρα και έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε εντός έδρας ήττα (72-74), με το ρεκόρ του να πέφτει στο 2-7 μετά από 9 αγωνιστικές στην EuroLeague

Ο Παναθηναϊκός έχασε και δεύτερο «θρίλερ» μέσα στην χρονιά, καθώς μετά τον αγώνα με την Μπασκόνια, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ούτε με την Ούνικς Καζάν την τελευταία επίθεση, έχοντας και πάλι πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού ανέλαβε την ευθύνη, αλλά με την Ισπανία έτσι και στο ΟΑΚΑ δεν έστειλε την μπάλα στο διχτάκι, με τους Ρώσους να φεύγουν με ένα μεγάλο διπλό από την Αθήνα (72-74) για την 9η αγωνιστική της EuroLeague. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το ρεκόρ των πράσινων έπεσε στο 2-7, με την Ούνικς του Χεζόνια να ανεβαίνει στο 4-5.

Ο Κροάτης επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος, τελειώνοντας το παιχνίδι με 9 πόντους (1/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/6 βολές) και 4 ριμπάουντ σε 26:33΄. Ο Λορένζο Μπράουν ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ με καλάθι που πέτυχε 19,6¨ πριν το τέλος, με την Ούνικς να εκμεταλλεύεται τη δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε από το πρώτο επιθετικό ριμπάουντ που πήρε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ήταν ένα γενικά κακό βράδυ για τον Παπαπέτρου, ο οποίος είχε 2/4 δίποντα και 2/11 τρίποντα σε 32΄ συμμετοχής. Από την άλλη, πήγε στράφι το πολύ καλό παιχνίδι του Παπαγιάννη, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ, κατεβάζοντας 17 (10αμ. – 7επ.), ενώ είχε και 14 πόντους με 7/12 σουτ.

Κάνααν και Βοροντσέβιτς ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την Ούνικς με 15 πόντους, με τον καθοριστικό στο τέλος Λορένζο Μπράουν να προσθέτει 13.

Ο αγώνας

Ο Δημήτρης Πρίφτης συνέχισε να δείχνει εμπιστοσύνη στον Λεύτερη Μποχωρίδη, βάζοντας τον για πρώτη φορά στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας γκαρντ επωμίστηκε το δύσκολο έργο να περιορίσει τον Μάριο Χεζόνια, αλλά η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε μια χαρά, με τον Κροάτη να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με 3 πόντους και 1/4 σουτ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν γενικά άστοχα τον αγώνα, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 9-1 στο 5΄ με τρίποντο του Παπαπέτρου. Μέχρι εκείνο το σημείο, η Ούνικς είχε 0/7 εντός πεδιάς, αλλά μετά το τάιμ άουτ του Περάσοβιτς και την είσοδο του Μάγιο η κατάσταση άλλαξε, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται ισόπαλο με 15-15, χάρη σε ένα σερί 14-6 από το 5΄ και έπειτα.

Ο πρώην ΝΒΑερ οδήγησε την επίθεση της ρωσικής ομάδας με 7 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (3/3 εντός πεδιάς), με τον Παναθηναϊκό να είναι άστοχος πίσω από τα 6,75 και να υποπίπτει σε 6 λάθη σε δέκα λεπτά.

Η πεντάδα άλλαξε εντελώς στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Σαντ-Ρος να αποτελεί τη σταθερά σε άμυνα και επίθεση, έχοντας 7 πόντους με 100% ευστοχία (3/3). Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 34-29 χάρη σε ένα σερί 7-0, αλλά η Ούνικς επέστρεψε σύντομα, όντας αρκετά εύστοχη από τα 6,75, έχοντας 4/10 τρίποντα στο 15΄.

Ο Μέικον με δύο τρίποντα και ένα εντυπωσιακό λέι απ φώναξε βροντερό παρών (8π.), με το ημίχρονο να βρίσκει μπροστά τους γηπεδούχους με έναν πόντο (36-35), έχοντας σημαντικό πρόβλημα στα ριμπάουντ, με την Ούνικς να μαζεύει 7 επιθετικά.

Ο Κάνααν έκανε την εμφάνισή του στο τρίτο δεκάλεπτο και πετυχαίνοντας 8 από τους 13 πόντους της Ούνικς στα πρώτα τέσσερα λεπτά, έδωσε στην ομάδα του «αέρα» πέντε πόντων (43-48), με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο διάστημα να σουτάρει με 0/4 στα τρίποντα.

Με το πρόβλημα πίσω από τα 6,75 να είναι τεράστιο, οι πράσινοι μετέφεραν την μπάλα κοντά στο καλάθι και με σερί 6-0 πέρασαν μπροστά με βραχεία κεφαλή (49-48). Στα 2:43΄ που απέμεναν στην τρίτη περίοδο καμιά ομάδα δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει, με τον Παπαπέτρου να κρατάει το καλύτερο για το τέλος και να ισοφαρίζει σε 54-54 (30΄) με τρίποντο (το πρώτο στην περίοδο σε εφτά προσπάθειες) στην εκπνοή του χρόνου.

Το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου είχε για απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Πέρι, ο οποίος «έλυσε» για λίγο το πρόβλημα από την περίμετρο με δύο τρίποντα, ενώ το παιχνίδι συνέχιζε να κινείται σε μια λεπτή κλωστή (66-65, 35΄).

Η εικόνα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και όλα θα κρίνονταν στο τέλος. Ο Χεζόνια και ο Έβανς ήταν ψύχραιμοι από την γραμμή των βολών (72-72, 54.6¨ για το τέλος), το ίδιο όμως και ο Λορένζο Μπράουν, ο οποίος με 19,6¨ για το τέλος ευστόχησε σε μαρκαρισμένο δίποντο, με τον Παπαπέτρου να μην καταφέρνει να κάνει το ίδιο στην τελευταία επίθεση και έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την έβδομη ήττα του σε έννια παιχνίδια στην EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-35, 54-54, 72-74

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024