Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΟΔY - «Αδειάζει» και καλεί σε υπηρεσιακό έλεγχο τον Σ. Σαπουνά για την επίθεση κατά της Α. Λινού

ΕΟΔY – «Αδειάζει» και καλεί σε υπηρεσιακό έλεγχο τον Σ. Σαπουνά για την επίθεση κατά της Α. Λινού

ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωσή του αδειάζει τον κ. Σαπουνά κάνοντας λόγο για «συμπεριφορές που δεν συνάδουν τόσο με το ρόλο ενός δημόσιου λειτουργού, όσο και με τις αρχές του Οργανισμού και της Διοίκησής του, δεν είναι ανεκτές». Αφορμή για τα απαξιωτικά σχόλια του κ. Σαπουνά σε βάρος της κας Λινού ήταν η εκτίμηση της ότι θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους αν παίρναμε μέτρα για τα ΜΜΜ

Σε υπηρεσιακό έλεγχο καλεί ο ΕΟΔΥ το στέλεχός του Σπύρο Σαπουνά εξαιτίας της επίθεσης που εξαπέλυσε ο τελευταίος κατά της Αθηνάς Λινού απαξιώνοντας την εκτίμηση που εξέφρασε η κα Λινού ότι θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους αν παίρναμε μέτρα αντιμετώπισης του συγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ρόλο δημόσιου λειτουργού

Μετά την ανάρτηση του κ. Σαπουνά στα social media κατά της Αθηνάς Λινού για «αναπόδεικτη σαχλαμαρα επικοινωνιακού τύπου και όχι επιστημονική πραγματικότητα» και θίγοντας το γεγονός ότι ήταν υποψήφια στο παρελθόν με το ΠΑΣΟΚ, ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωσή του αδειάζει τον κ. Σαπουνά κάνοντας λόγο για «συμπεριφορές που δεν συνάδουν τόσο με το ρόλο ενός δημόσιου λειτουργού, όσο και με τις αρχές του Οργανισμού και της Διοίκησής του, δεν είναι ανεκτές».

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Αθηνά Λινού – «Θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους αν παίρναμε μέτρα στα ΜΜΜ»

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός- Να έρθουν πίσω οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, ζητά η Λινού

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

«Με αφορμή φερόμενη ανάρτηση του Διευθυντή Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ στις 09.11.2021 σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης και την «κριτική» που φέρεται να άσκησε ο τελευταίος σε άλλη συνάδελφο επιστήμονα, επισημαίνονται τα εξής:

»Μεταξύ των σκοπών του ΕΟΔΥ συγκαταλέγονται η ενημέρωση του κοινού για την προφύλαξη από τα λοιμώδη νοσήματα, η παροχή υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προστασία και βελτίωση της υγείας, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών από μεταδοτικά νοσήματα, μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των κινδύνων, αναφοράς και κατάθεσης επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων και μέτρων παρέμβασης.

»Δεδομένου ότι ο Φορέας εκπροσωπείται ρητά από το Διοικητικό του Συμβούλιο, του οποίου Προΐσταται ο Πρόεδρος και στον οποίον – μάλιστα – υπάγεται απευθείας κατά νόμο η παραπάνω Διεύθυνση, καθίσταται αυτονόητο ότι οι προαναφερθέντες σκοποί δημοσίου συμφέροντος, εξυπηρετούνται συντονισμένα και αποκλειστικά μέσω εξουσιοδοτημένης δράσης των οργάνων του ΕΟΔΥ.

»Αντιθέτως, κάθε τυχόν, ανομιμοποίητη δημόσια παρέμβαση – ή άλλη ενέργεια – φυσικού προσώπου που σχετίζεται υπαλληλικά με τον ΕΟΔΥ, πέραν του ότι de facto χαρακτηρίζει και αφορά αποκλειστικά στον ίδιο, θα υπόκειται κατά περίπτωση και στον προβλεπόμενο υπηρεσιακό έλεγχο.

»Σε κάθε περίπτωση συμπεριφορές που δεν συνάδουν τόσο με το ρόλο ενός δημόσιου λειτουργού, όσο και με τις αρχές του Οργανισμού και της Διοίκησής του, δεν είναι ανεκτές».

Η ανάρτηση κατά της Αθηνάς Λινού που λίγο αργότερα διέγραψε ο Σπύρος Σαπουνάς έχει ως εξής:

«Για την ενημέρωση του κοινού αναφέρω πως η κ. Λινού ΔΕΝ είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και ΔΕΝ έγινε ομότιμη καθηγήτρια. Επίσης όταν ήταν καθηγήτρια το γνωστικό της αντικείμενο ηταν τα χρόνια και επαγγελματικά νοσήματα και ΟΧΙ η επιδημιολογία λοιμωδών νοσημάτων. Επίσης ήταν υποψήφια σε εθνικες εκλογες με παράταξη της αντιπολίτευσης.

»Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτα καταλαβαινει κανείς πως οι 3.000 θανατοι που θα γλιτώναμε από τα ΜΜΜ, είναι μια αναπόδεικτη σαχλαμαρα επικοινωνιακού τύπου και όχι επιστημονική πραγματικότητα.

»Ας δημοσιοποιήσει τα εργαλεία που χρησιμοποιησε, τη μεθοδολογία και γενικώς τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε.

»Χρειαζεται να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024