«Τεχνητά τοπία» χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του ο Γάλλος καλλιτέχνης Cyril Lancelin.

«Προσπαθώ να φανταστώ αυτό που δεν μπορεί να υπάρχει στην αρχιτεκτονική» διευκρινίζει ο με έδρα τη Λιόν πρώην αρχιτέκτονας. Το τελευταίο έργο του, με τίτλο «Να θυμάστε τα όνειρά σας», παραγγελία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, μια εγκατάσταση από φουσκωτούς και πολύ λιλά σωλήνες, φιλοξενήθηκε δίπλα στο Palais Galiera στο Παρίσι, γνωστό και ως Musée de la mode de la Ville de Paris.

Η εγκατάσταση ήταν η πρώτη παραγγελία της Porsche στο πλαίσιο της καινούργιας σειράς της «The Art of Dreams». Θα ακολουθήσει δεύτερο πρότζεκτ για το Μιλάνο, τον Απρίλιο του 2022 κατά τη διάρκεια του Salone del Mobile και ένα τρίτο θα εκτεθεί στην Ασία μέσα στην επόμενη χρονιά.

Με ύψος σχεδόν επτά μέτρα, πλάτος 10 μέτρα και βάθος 12 μέτρα, η εγκατάσταση «Να θυμάστε τα όνειρά σας» είναι, σύμφωνα με τον Lancelin, «σαν ένα μεγάλο κουτί, αλλά το κουτί είναι παντού ανοιχτό». Οι στροβιλιζόμενοι σωλήνες αφήνουν πάμπολλες εισόδους στο ηλιόφως και στους επισκέπτες, οι οποίοι καλούνται να περιπλανηθούν εντός και εκτός. «Μου αρέσει να αγγίζω γλυπτά» εξομολογήθηκε ο καλλιτέχνης. «Αυτό είναι σαν ύφασμα – πολύ απαλό».

Σχεδίασε την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας 3D μοντέλα σε υπολογιστή και κράνος εικονικής πραγματικότητας για να εισέλθει στην προσομοίωση και να επεξεργαστεί την εμπειρία από τη σκοπιά του θεατή-επισκέπτη. «Όταν θα κινείσαι, θα είναι πολύ κινητικό, με όλο το φως, τις θέες, τις σκιές» είχε πει. Ως προς τη λιλά απόχρωση, είχε υπογραμμίσει: «Ήθελα ένα χρώμα το οποίο να είναι πραγματικά δυνατό και, ταυτόχρονα, πολύ απαλό. Όταν πέφτει πάνω του το φως, μπορεί να είναι σχεδόν λευκό, αλλά όταν είναι στη σκιά είναι σχεδόν σαν βαθύ μπλε».

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι οι άνθρωποι πρέπει να πιστεύουν στα όνειρά τους, κάτι το οποίο δεν ήταν και τόσο εύκολο τους τελευταίους 18 μήνες» τόνισε από την πλευρά του το διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ragnar Schulte.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr