Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Ενώπιον του δικαστηρίου ο 27χρονος που διέπραξε την αιματηρή ληστεία

Θεσσαλονίκη – Ενώπιον του δικαστηρίου ο 27χρονος που διέπραξε την αιματηρή ληστεία

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασε πριν από λίγο ο δράστης της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε πριν από λίγο ο 27χρονος Αλβανός ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 44χρονο υπάλληλο καταστήματος ψιλικών, κατά τη διάρκεια ληστείας, στην περιοχή της Τούμπας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία και οπλοφορία- οπλοχρησία παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 4η τακτική ανακρίτρια.

Ο 27χρονος φέρεται να παραδέχεται τη ληστεία αλλά σύμφωνα με τον ίδιο η ανθρωποκτονία έγινε κατά λάθος.

Στους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωή ανέφερε πως πήγε να πάρει λεφτά από το κατάστημα ψιλικών ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον υπάλληλο. Κατά την αστυνομία, δεν πρόκειται για περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίας.

Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που περιγράφει στο GRTimes τη σκηνή του εγκλήματος που καταγράφηκε από κάμερα του καταστήματος, ο 27χρονος δράστης την ώρα που επιχείρησε να πάρει τα χρήματα από το ταμείο βρέθηκε πολύ κοντά με τον 44χρονο υπάλληλο ο οποίος προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο.

Στη συνέχεια ακολούθησε πάλη των δύο ανδρών που φαίνονται να σπρώχνονται μεταξύ του πάγκου και του τοίχου του καταστήματος.

Κάποια στιγμή το θύμα παραπάτησε και βρέθηκε ξαπλωμένο στο πάτωμα έχοντας απέναντι του όρθιο τον δράστη ο οποίος άρχισε να τον χτυπάει με το όπλο του ενώ στο τελευταίο χτύπημα πυροβόλησε. Η σφαίρα, έχοντας σχεδόν παράλληλη κατεύθυνση προς το έδαφος, εισήλθε από το κεφάλι και κατέληξε στο θώρακα του 44χρονου. Ο 27χρονος έφυγε γρήγορα από το χώρο.

Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξελιχθεί σε ανθρωποκτονία

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο 35χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη ως συνεργός του φυσικού αυτουργού γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενος του πήγε να κάνει ληστεία αλλά ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξελιχθεί σε ανθρωποκτονία.

Δακτυλικό αποτύπωμα του 35χρονου βρέθηκε σε σακούλα που εγκατέλειψε ο 27χρονος μέσα στο κατάστημα και έτσι ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο άνδρες ήταν σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών.

Εις βάρος του 35χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στη ληστεία και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ίδια ανακρίτρια απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024