Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος - Έκρηξη με 44 κρούσματα σε σχολεία - Όλα τα στοιχεία

Λέσβος – Έκρηξη με 44 κρούσματα σε σχολεία – Όλα τα στοιχεία

Ανησυχία στη Λέσβο για την έκρηξη κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα σχολεία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει βάσει των νέων μέτρων και πρωτοκόλλων να έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος

Σύγχυση, φόβος και αγωνία επικρατεί σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στη Λεσβο που επιθυμεί, ίσως περισσότερο κι από την κυβέρνηση, να κερδίσει το στοίχημα «ανοιχτά σχολεία».

Ωστόσο, οι κυβερνητικές αποφάσεις για το «περίφημο» σύστημα «50+1», την πρόβλεψη δηλαδή να κλείνει ένα σχολικό τμήμα, μόνο όταν νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητής, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο από γονείς ή κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους ίδιους τους ειδικούς.

Σήμερα Τρίτη 09 Νοεμβρίου δηλώθηκαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου 13 κρούσματα σε μαθητές και δυο σε καθηγητές

Συγκεκριμένα σε μαθητές έχουμε ένα κρούσμα στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, ένα στο Γυμνάσιο Παμφίλων, ένα στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου, ένα στο Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης, ένα στο Γυμνάσιο Φιλίας, ένα στο Γυμνάσιο Παπαδου Γέρας, ένα στο 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, ένα στο Γυμνάσιο Ιππειού, ένα στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, και δυο κρούσματα σε μαθητές στο 4ο Γυμνάσιο Παπαδου Γέρας και δυο κρούσματα στο 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης.

Σε καθηγητές έχουμε δυο κρούσματα Γυμνάσιο Πλωμαρίου

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Λέσβου δηλώθηκαν 25 κρούσματα σε μαθητές και 4 κρούσματα σε δασκάλους.

Συγκεκριμένα σε μαθητές έχουμε 7 κρούσματα στο Δημοτικό σχολείο Πλωμαρίου, δυο κρούσματα στο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου Γέρας, 7 κρούσματα στο Δημοτικό σχολείο Παμφιλων, δυο κρούσματα στο 7ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης, δυο κρούσματα στο 15ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης, ένα κρούσμα στο 1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής, ένα κρούσμα στο 1ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης, ένα στο Δημοτικό σχολείο Ιππειού, ένα κρούσμα στο 1ο Νηπιαγωγείο Παπαδου και ένα κρούσμα στο Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου.

Σε δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα κρούσματα εντοπίστηκαν, ένα κρούσμα στο Δημοτικό σχολείο Παμφίλων, ένα κρούσμα στο Δημοτικό σχολείο Ιππειού, ένα κρούσμα στο Δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου και ένα κρούσμα στο Δημοτικό σχολείο Πλωμαρίου

Τα σχολεία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει βάσει των νέων μέτρων και πρωτοκόλλων να έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024