Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας - Χρειάζονται πολλές μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Κουτσούμπας – Χρειάζονται πολλές μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε ο Δ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε για την πανδημία συντηρούν την υπάρχουσα κατάσταση. Συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Αλλαγή ρότας με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ουσιαστικά μέτρα στους χώρους συνωστισμού ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να ανασχέσουν το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Τεράστια ευθύνη – Δεν αλλάζει ρότα

Ο γραμματέας του ΚΚΕ επισκέφτηκε σήμερα το νοσοκομείο Λιβαδειάς και κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο τα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία καλύπτουν τις ανάγκες που δημιουργούνται τόνισε:

«Η σημερινή κυβέρνηση, σαν συνέχεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας, έχει τεράστιες ευθύνες. Τα μέτρα συντηρούν μια κατάσταση που μας έχει οδηγήσει προς τα εδώ. Δεν αλλάζει δηλαδή ρότα στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πολλές προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού, βοηθητικού προσωπικού.

»Δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας εκεί που δημιουργούνται τα προβλήματα, δηλαδή στους μεγάλους συγκεντρωμένους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε άλλους χώρους όπου συνωστίζεται ο λαός και δεν παίρνονται συγκεκριμένα μέτρα.

Ενημέρωση για εμβολιασμό

»Πρέπει να αναπτυχθεί ιδιαίτερα η ενημέρωση του ελληνικού λαού, με πιο συγκεκριμένες δράσεις απ’ ό,τι έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τον συνολικό, τον γενικό εμβολιασμό πολλών κατηγοριών -και ιδιαίτερα εκεί που είναι τα παιδιά, στα σχολεία, τις σχολές, στο στρατό, στα στρατευμένα νιάτα- όπου αλλού υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός και όπου δυστυχώς, με όσα λένε επίσημα οι επιστήμονες, θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα το επόμενο διάστημα.

»Απ’ αυτή την άποψη το ΚΚΕ, χωρίς να κινδυνολογεί, θα βρίσκεται μπροστά σε αυτή την εκστρατεία και ενημέρωσης του λαού και κινητοποίησης και διεκδίκησης συγκεκριμένων μέτρων, που θα προστατεύουν τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας».

Τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία

Ο κ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου και με το σωματείο των Εργαζομένων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για τους δείκτες της πανδημίας, όπως ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων αλλά και για τις τεράστιες ελλείψεις των νοσοκομείων, που κάνουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο ανησυχητική.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας, πολλά στελέχη του ΚΚΕ βρίσκονται σε νοσοκομεία της Ελλάδας και συζητούν με τους εργαζόμενους, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου να ενημερωθούμε πληρέστερα, ώστε «να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και στους κοινωνικούς αγώνες, στο πλάι των υγειονομικών, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν, δυο χρόνια τώρα -όπως και πριν, όπως θα δίνουν συνεχώς- μια τιτάνια μάχη, με μεγάλη αυτοθυσία και με τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν σε υποδομές, σε μόνιμο προσωπικό, σε δυνατότητες για να ασκήσουν το λειτούργημά τους και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

»Το ΚΚΕ ήδη έχει προχωρήσει σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας, που θα συζητηθεί και βεβαίως, μέσα στα πλαίσια αυτά θα αναδείξουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, των γιατρών, των νοσηλευτών του Νοσοκομείου της Λιβαδειάς, γενικότερα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τσίπρα στο Ιπποκράτειο: «Τριτοκοσμική κατάσταση – Η κυβέρνηση να πάρει δύσκολα μέτρα»

Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλάκης – Η κυβέρνηση είναι αμέτοχος παρατηρητής μιας εφιαλτικής πανδημίας

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024