Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες τις γράφει η ζωή – Τα ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το Νοέμβριο

Τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες τις γράφει η ζωή – Τα ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το Νοέμβριο

Συγκινητικά, συναρπαστικά, γεμάτα πραγματικούς ήρωες και ιδιοφυή μουσική, έρχονται στην οθόνη σου ακριβώς τη στιγμή που τα έχεις ανάγκη

Ενημέρωση; Check. Ψυχαγωγία; Check. Αυθεντική, ανεπιτήδευτη συγκίνηση; Check. Τα ντοκιμαντέρ που ζωντανεύουν στην οθόνη σου μερικές από τις πιο συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες, έχουν να σου προσφέρουν όσα και η μυθοπλασία – και πολλά περισσότερα. Ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι – και ενίοτε όντως είναι – δικές σου, γεμίζουν τα βράδια σου (ή και τα πρωινά και τα απογεύματα, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) με πολλά περισσότερα από απλή διασκέδαση. Και το Vodafone TV φέρνει αποκλειστικά για τους συνδρομητές του 3+1 εξαιρετικές προτάσεις για το Νοέμβριο.

Τα μοναδικά ντοκιμαντέρ της HBO έρχονται στο σπίτι σου

Είτε είσαι ήδη συνδρομητής, είτε ετοιμάζεσαι να προχωρήσεις τώρα στην εγγραφή σου για να εξερευνήσεις δωρεάν επί ένα μήνα όλο το αποκλειστικό περιεχόμενο της πλατφόρμας (λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα το κάνεις θα βρεις παρακάτω), σίγουρα έχεις μάθει ήδη ότι το Vodafone TV έχει γίνει το «Σπίτι της HBO» στην Ελλάδα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι στις προσεγμένες παραγωγές της HBO, εκτός από τις γεμάτες δράση, ίντριγκα και πρωτότυπες ιδέες σειρές και ταινίες, περιλαμβάνονται και σημαντικά ντοκιμαντέρ. Τώρα που το ξέρεις κι αυτό, ήρθε η στιγμή να σε συστήσουμε στις κυκλοφορίες που ξεχωρίσαμε για το Νοέμβριο και που θα είναι διαθέσιμες στο Vodafone TV αμέσως μετά την πρώτη τους προβολή στις ΗΠΑ.

Simple as Water – Μια ευαίσθητη ματιά στις οικογένειες που θρυμμάτισε ο πόλεμος

Πέντε χρόνια, πέντε χώρες, πολλαπλές διαφορετικές οικογένειες με ένα κοινό: τα σημάδια που άφησε πάνω τους ο ατέλειωτος πόλεμος στη Συρία. Από τη φρίκη των μαχών, στον πόνο του χωρισμού και του εκτοπισμού – και στην άφατη αγάπη, που μέσα από τις πιο καθημερινές κινήσεις καταφέρνει αν όχι να γιατρέψει το τραύμα, τότε έστω να περάσει τα σύνορα, κρατώντας ενωμένους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να σκορπιστούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αναζητώντας την ασφάλεια.

Η κάμερα της βραβευμένης με Όσκαρ Megan Mylan ταξίδεψε από την Τουρκία στην Ελλάδα και από εκεί στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, καταγράφοντας τις επιπτώσεις του πολέμου, αλλά και την απίθανη δύναμη της οικειότητας, της φροντίδας και της συγγένειας με μοναδική ευαισθησία.

Music Box – Ταξιδεύοντας στις πιο συναρπαστικές στιγμές στην ιστορία της μουσικής

Όχι ένα, αλλά δύο άκρως ενδιαφέροντα μουσικά ντοκιμαντέρ έρχονται το Νοέμβριο στο Vodafone TV μέσω της συλλογής ταινιών ντοκιμαντέρ «Music Box» της HBO. Λίγο καιρό πριν, το επικό φεστιβάλ του Woodstock χώρεσε σε ένα χορταστικό πρώτο επεισόδιο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μάθουμε την ιστορία του επαναστατικού άλμπουμ του 1995, «Jagged Little Pill» και να παρακολουθήσουμε τη ζωή του θρυλικού ράπερ DMX μετά τη φυλακή.

Στις 22 Νοεμβρίου, η ιστορία του άλμπουμ που μας έκανε να λατρέψουμε την Αλάνις Μορισέτ – όχι όμως απαραίτητα και να μαντέψουμε από την πρώτη στιγμή το εύρος και τις πτυχές του ταλέντου της. Η ίδια η αγαπημένη καλλιτέχνις, αφηγείται με το γνωστό της πλατύ χαμόγελο άγνωστες στιγμές από τη διαδικασία της δημιουργίας του Jagged Little Pill, αλλά και από τις συναυλίες που ακολούθησαν την κυκλοφορία του. Τα σκοτεινά σημεία δεν λείπουν, αφού η Μορισέτ αναφέρεται στις διατροφικές διαταραχές και τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε σε πολύ μικρή ηλικία και που επηρέασαν τον χαρακτήρα του θρυλικού άλμπουμ της. Πρωταγωνιστής, όμως, παραμένει πάντα η μουσική.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου, η πάλη του DMX με τους δαίμονές του, είτε πρόκειται για τις εξαρτήσεις είτε για την ίδια τη διασημότητα, στα τελευταία χρόνια της ζωής του, γίνεται αντικείμενο για ένα ντοκιμαντέρ που υπόσχεται να είναι το λιγότερο συναρπαστικό.

In the same breath – Μια πανδημία αναπαραστάσεων

Ένα φτέρνισμα στην Ουχάν της Κίνας θα άλλαζε για πάντα τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Μαζί τους και τις κρατικές πολιτικές – και τα αφηγήματα επί των οποίων αυτές στηρίζονται. Χώρες, ενώσεις κρατών και λοιπές γεωπολιτικές οντότητες, δεν πάλεψαν μόνο για τη διάσωση των συστημάτων υγείας τους, αλλά και για την ιδεολογική τους επικράτηση στην αρένα της πανδημίας. Και παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους, ίσως εντέλει οι πρακτικές τους να μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους από ό,τι θα ήθελαν.

Με την προνομιακή της ματιά ως άτομο κινεζικής και αμερικανικής καταγωγής, η Νανφού Γουάνγκ ξεκινά το ντοκιμαντέρ της για τον κορονοϊό με έναν τρόπο που ανατριχιάζει, αλλά δεν ξαφνιάζει και τόσο: η κινεζική προπαγάνδα, η αρχική απόκρυψη της πανδημίας, η πλαισίωση της νόσου με ένα τρόπο που να μην ανατρέπει το κυρίαρχο εθνικό αφήγημα, έχουν περάσει ξανά από την οθόνη μας – αν και σπανίως με τόση ενάργεια. Όταν, όμως, το αποκλειστικό ντοκιμαντέρ της HBO στρέφει το βλέμμα του στις ΗΠΑ, οι ομοιότητες κάνουν τις βεβαιότητές μας να καταρρέουν. Και καταλήγουμε να αμφισβητούμε όσα – κακώς – θεωρούσαμε αυτονόητα.

Μοναδικό περιεχόμενο όποτε το θελήσεις

Αυτές και πολλές ακόμη ξεχωριστές ανθρώπινες ιστορίες, έρχονται στην οθόνη σου όποτε και όπου θελήσεις, πιο εύκολα από ό,τι φαντάζεσαι. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις, είναι μια online εγγραφή στο vodafone.gr που ολοκληρώνεται με πολύ απλά βήματα, προκειμένου να αποκτήσεις δωρεάν πρόσβαση σε όλο το πλούσιο περιεχόμενο του Vodafone TV για ένα μήνα. Στη συνέχεια, το μόνο που μένει είναι να εγκαταστήσεις στην τηλεόραση, το κινητό ή/και το τάμπλετ σου το Vodafone TV App για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου προγράμματα κάθε στιγμή.

Χωρίς να χρειαστείς αποκωδικοποιητή και χωρίς δέσμευση συμβολαίου, έχεις στη διάθεσή σου όλο το αποκλειστικό περιεχόμενο HBO, αλλά και πολλά ακόμη δημοφιλή κανάλια, δωρεάν αγαπημένες ταινίες και σειρές για μικρούς και μεγάλους – και φυσικά, αμέτρητα ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ.

Ακόμη, θα αποκτήσεις πρόσβαση στον εκτεταμένο on demand κατάλογο που ανανεώνεται κάθε μήνα με μεγάλες πρεμιέρες αμέσως μετά την προβολή τους στο σινεμά και άλλο αποκλειστικό υλικό που θα γεμίσει τα βράδια σου με δράση, συγκίνηση, γέλιο και σασπένς.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024