Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δοκιμάσαμε το μοναδικό σημειωματάριο που θα χρειαστεί να αγοράσεις στη ζωή σου

Δοκιμάσαμε το μοναδικό σημειωματάριο που θα χρειαστεί να αγοράσεις στη ζωή σου

Πιο hi-tech από το χαρτί, αλλά εξίσου «παραδοσιακό» στην αίσθηση, αποτελεί ίσως τον πιο οικολογικό τρόπο να κρατήσεις σημειώσεις – και σε βοηθά να τις οργανώσεις εύκολα και μέσα σε μια στιγμή

Ένα σημειωματάριο που μπορείς να χρησιμοποιείς… για πάντα. Αυτά που υπόσχεται το Rocketbook είναι κάτι παραπάνω από δελεαστικά, επομένως δεν μπορούσαμε παρά να κάνουμε μια δοκιμή. Και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν, αφού το σημειωματάριο που κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα, καταφέρνει πράγματι να παντρέψει τα θετικά δυο κόσμων: του αναλογικού και του ψηφιακού.

Το τελευταίο σημειωματάριο που θα χρειαστεί να αγοράσεις

Ας ξεκινήσουμε εξηγώντας τι ακριβώς είναι το Rocketbook. Με την πρώτη ματιά, μοιάζει με ένα απλό σημειωματάριο, όμως ένα άγγιγμα στις σελίδες του αρκεί για να νιώσεις τη διαφορά: η πλαστικοποίησή τους, σου επιτρέπει να σβήνεις αυτά που γράφεις, σκουπίζοντάς το απαλά με ένα νωπό πανί – φτάνει να έχεις χρησιμοποιήσει μαρκαδοράκι Pilot Frixion, το οποίο μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.

Όμως το γεγονός ότι μπορείς να γράψεις και να σβήσεις δεν λέει από μόνο του και τόσα πολλά. Το σημαντικότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο το σημειωματάριο συνδέεται με το Rocketbook app και από εκεί με το Google Drive, το OneDrive, το Dropbox, το iCloud, το Evernote ή οποιαδήποτε άλλη cloud υπηρεσία σε βολεύει.

Τα περιθώρια των σελίδων του Rocketbook οριοθετούνται από χοντρές μαύρες γραμμές, που διευκολύνουν το σκανάρισμα από την εφαρμογή, ενώ στο κάτω μέρος κάθε σελίδας υπάρχουν κουτάκια, τα οποία μπορείς να επιλέξεις με ένα «τικ», ώστε το app να στέλνει τις σημειώσεις σου αυτόματα στον φάκελο ή την εφαρμογή που προτιμάς. Από εκεί και έπειτα, έχεις στη διάθεσή σου μια ολόκληρη σειρά από πλεονεκτήματα. Τα παρακάτω είναι απλώς τα κυριότερα που εντοπίσαμε εμείς, μετά από μια εβδομάδα χρήσης.

Κι όμως, υπάρχει «για πάντα»

Οι σελίδες είναι κάτι παραπάνω από ανθεκτικές. Ό,τι κι αν γράψεις, σβήνει εύκολα και γρήγορα χωρίς να αφήνει ίχνη. Και το γεγονός ότι το Rocketbook είναι πολυσέλιδο, συνεπάγεται ότι αν φροντίζεις να σκανάρεις τις σημειώσεις σου αρκετά συχνά, ποτέ δεν θα χρειαστείς δεύτερο. Επομένως μπορείς να πεις «αντίο» στο χαρτί – με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει αυτό για το budget και τον χώρο σου. Γιατί δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά εμείς συχνά πιάνουμε τους εαυτούς μας να δυσκολεύονται να αποχωριστούν τετράδια που μάλλον δεν θα ξανανοίξουμε ποτέ.

Και φυσικά, ένα «αιώνιο» σημειωματάριο δεν μπορεί παρά να έχει και οικολογικό χαρακτήρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί δάσκαλοι παρουσιάζουν τα RocketBook στους μαθητές τους ως παράδειγμα καθημερινής πρακτικής για να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αφού για κάθε RocketBook που προστίθεται σε μια σχολική τσάντα, πολλά δέντρα… εξασφαλίζουν την παραμονή τους στο δάσος.

Πατροπαράδοτα και… αξιομνημόνευτα

Αν έχεις δοκιμάσει να κρατήσεις σημειώσεις σε laptop, το ξέρεις ήδη καλά: οι πληροφορίες απλώς δεν αποτυπώνονται εξίσου καλά στη μνήμη σου, όταν βγαίνει από τη μέση η παραδοσιακή γραφή. Και όσο καλά κι αν ανταποκρίνεται μια εφαρμογή στο tablet σου, η αίσθηση του χαρτιού δεν συγκρίνεται με εκείνη της οθόνης. Το Rocketbook καταφέρνει να την εξασφαλίσει σχεδόν αυτούσια – και φυσικά, έχει την ίδια φορητότητα με ένα κανονικό τετράδιο.

Χίλια και ένα πρόσωπα

Δεν έχουν όλα τα Rocketbooks την ίδια μορφή. Εκτός από τα διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και σχήματα που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές σου ανάγκες, θα δεις ότι και οι σελίδες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να τα αξιοποιείς με πολλαπλούς τρόπους. Λευκές, διαγραμμισμένες, με κουκκίδες ή τετραγωνάκια, αλλά και με χρήσιμα templates (για παράδειγμα, ημερολογίου ή ατζέντας), σου δίνουν περισσότερες επιλογές από ένα συμβατικό τετράδιο. Και μπορείς πάντα να τα προσωποποιήσεις μόνος σου, σχεδιάζοντας, για παράδειγμα, ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε μια λευκή σελίδα με έναν συμβατικό μαρκαδόρο.

Οργανώσου, λοιπόν

Δεν χρειάζονται τετράδια μόνο οι μαθητές και οι φοιτητές – αν και θα φτάσουμε σύντομα και σε αυτούς. Πολλοί από εμάς τα χρησιμοποιούμε πρωτίστως ως εργαλεία οργάνωσης της καθημερινότητάς μας. Και ίσως το μεγαλύτερο προτέρημα του Rocketbook να είναι ακριβώς στον τομέα της οργάνωσης. Εκτός της δυνατότητας που μας δίνει να αρχειοθετούμε αυτόματα τα αρχεία μας – που αναβαθμίζεται σημαντικά από την ικανότητα του app να αναγνωρίζει και να εισάγει αυτόματα τον τίτλο κατά την αποθήκευση των PDF ή Jpeg που δημιουργούμε – είναι ικανό να ετοιμάζει μόνο του και… λίστες.

Αρκεί να σχεδιάσεις κουτάκια πριν από οτιδήποτε γράψεις, ώστε η εφαρμογή να τα μετατρέψει αυτόματα σε ψηφιακή λίστα – είτε πρόκειται για τα tasks της δουλειάς, είτε για τα ψώνια του σουπερμάρκετ. Καθόλου άσχημα, δε νομίζεις;

Κατάλληλο για ανηλίκους

Είπαμε, θα επιστρέψουμε σε μαθητές και φοιτητές. Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι το Rocketbook είναι σίγουρα πιο χρήσιμο για εκείνους παρά για οποιονδήποτε άλλο. Το πρώτο και ενδεχομένως θετικότερο, είναι ότι η τσάντα τους επιτέλους θα ελαφρύνει. Το δεύτερο, που επίσης δεν είναι σε καμιά περίπτωση ευκαταφρόνητο, είναι το γεγονός ότι το app αναγνωρίζει αυτόματα μαθηματικούς τύπους, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο την αποθήκευση του υλικού των μαθημάτων. Και δεν περιμένεις εμάς για να σου πούμε πόσο θα ενθουσιαστεί ένας έφηβος με ένα τετράδιο που δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε λάθος χέρια – αφού μπορεί απλώς να σβήνει κάθε πληροφορία που θεωρεί… εμπιστευτική.

Δάσκαλε που δίδασκες

Υπάρχει κι ένα feature του Rocketbook το οποίο εμείς ομολογουμένως δεν χρειαστήκαμε – όμως μπορεί να αποδειχθεί τόσο σημαντικό για άλλους ανθρώπους, που ήταν αδύνατον να το αφήσουμε απ’ έξω. Μέσω του app, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν αυτόματα σε άλλους τις σημειώσεις που κρατούν στις σελίδες τους. Τι σημαίνει αυτό; Αφ’ ενός, τα δημιουργικά πνεύματα μπορούν να παρουσιάζουν σε livestreaming τα έργα τους. Αφ’ ετέρου, οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να παραδίδουν μαθήματα online (και ξέρουμε ότι δεν είναι λίγοι), έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το Rocketbook σαν σπιτικό πίνακα για τους μαθητές τους. Το λες και αναβάθμιση σε σχέση με ένα συμβατικό τετράδιο.

Μπορείς να προμηθευτείς το δικό σου Rocketbook μέσω της AMY (210-6133000 και www.amy.gr). Τιμή από €24,95.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024